Οι δηλώσεις του Δ.Μάρδα για την διευκόλυνση των προσφύγων ή μεταναστών που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ στην Ελλάδα προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

«Δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με τη συγκεκριμένη δήλωση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «πέρα από το ανεδαφικό της δήλωσης Μάρδα υπάρχει και ένα ζήτημα βαθιά ανθρωπιστικό. Αν κάποιος έχει καταθέσεις θα τον βγάλουμε από την Ειδομένη και θα τον βάλουμε σε σπίτι;»

Την αποπομπή Μάρδα από την κυβέρνηση ζήτησε το στέλεχος της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε σχετικά: «Ο Υπουργός της «δεύτερης φορά αριστερά» κυβέρνησης συνδέει την οφειλόμενη, ηθικά και νομικά, προστασία των προσφύγων με τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Είναι προφανές ότι η «αξιοπρέπεια» και το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ αφού λιάστηκαν, εξαφανίστηκαν».

«Πέρσι λιάζονταν, φέτος είναι εν δυνάμει επενδυτές. Η υποκρισία στο μεγαλείο της» σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν ξέρει τι του γίνεται· δεν είναι για εδώ, πρέπει να πάει αλλού, πρέπει να πάει στη NASA» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες! Αρκεί «να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση» όπως δηλώνει ο υφυπoυργός κ. Μάρδας. Μπράβο. Μαζί με το μεταναστευτικό η κυβέρνηση λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι Έλληνες – με αυτά που ακούν -θα μεταναστεύσουν και οι πρόσφυγες θα γίνουν οι μεγάλες επενδυτές» αναφέρει Το Ποτάμι.

Ο Γιάννης Καλιάνος από την Ένωση Κεντρώων δήλωσε: «Αντί να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής φιλόξενη σε επενδύσεις, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναζητούν επενδύσεις με τα λεφτά των προσφύγων και των μεταναστών. Μήπως γελοιοποιούν με αυτόν τον τρόπο τον όρο ‘επένδυση’;»

Η Λαϊκή Ενότητα επισημαίνει ότι οι δηλώσεις Μάρδα «αναδεικνύουν ένα απολύτως απάνθρωπο, αποκρουστικό και κυνικό πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα, που ξεπερνάει κάθε όριο νεοφιλελεύθερης αγριότητας και αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους πρόσφυγες ανάλογα με του ‘πουγγί’ τους.

» Ο Δημ.Μάρδας και η κυβέρνηση Τσίπρα προσβάλλουν βάναυσα την ανθρωπιά του ελληνικού λαού, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και εκθέτουν τη χώρα στη χλεύη όλων όσων διεθνώς επιδεικνύουν στον προσφυγικό κόσμο την αγωνιστική αλληλεγγύη τους» σημειώνει, ασκώντας κριτική και στα υπόλοιπα κόμματα, λέγοντας:

«Εντύπωση προκαλούν οι αντιδράσεις άλλων μνημονιακών κομμάτων, τα οποία δεν θεωρούν ότι από τις δηλώσεις Μάρδα προσβάλλεται η ανθρωπιά του ελληνικού λαού αλλά η έννοια του επενδυτή.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ