Συλλήψεις στην Κω για πλαστά έγγραφα σε αιτούντες άσυλο
Έξι άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κω από κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού, στο πλαίσιο επιχείρησης εξάρθρωσης οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας-διακίνησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων αιτούντων ασύλου που δραστηριοποιείται στο νησί.
Έξι άτομα, όλοι Πακιστανοί, συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κω από κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού, στο πλαίσιο επιχείρησης εξάρθρωσης οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας-διακίνησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων αιτούντων ασύλου που δραστηριοποιείται στο νησί.
Η συντονισμένη επιχείρηση πραγματοποιείται από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω με τη συνδρομή των στελεχών του τοπικού Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών.
Σύμφωνα με το Λιμενικό,μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι αλλοδαποί, ενώ σε ελέγχους που έγιναν σε σπίτια στην Κω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, μεγάλος αριθμός πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και εγγράφων, καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).