Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βαριά ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών από τις ΗΠΑ

Βαριά ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών από τις ΗΠΑ

Ένα σκληρό μάθημα παρέδωσαν οι ΗΠΑ στην εθνική πόλο των γυναικών, την οποία συνέτριψαν με 15-7 και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του Α' ομίλου στο προολυμπιακό τουρνουά της Γκούντα. Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε μάλλον... αφελώς τις πρωταθλήτριες κόσμου και δεν κατάφερε να τις κοντράρει σε κανένα σημείο, με συνέπεια να γνωρίσει την πρώτη ήττα της στη διοργάνωση.

Ένα σκληρό μάθημα παρέδωσαν οι ΗΠΑ στην εθνική πόλο των γυναικών, την οποία συνέτριψαν με 15-7 και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του Α’ ομίλου στο προολυμπιακό τουρνουά της Γκούντα. Η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε μάλλον… αφελώς τις πρωταθλήτριες κόσμου και δεν κατάφερε να τις κοντράρει σε κανένα σημείο, με συνέπεια να γνωρίσει την πρώτη ήττα της στη διοργάνωση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο αύριο στις 16:20 ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην πρώτη φάση απέναντι στην Ιαπωνία, θα τερματίσει δεύτερο και θα παίξει το Σάββατο με τον τρίτο του Β΄ ομίλου, διεκδικώντας το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αντίπαλος της εθνικής στον προημιτελικό θα είναι ο ηττημένος του αυριανού αγώνα Ρωσία-Ιταλία, αλλά, αν το ματς αυτό λήξει ισόπαλο, υπάρχει περίπτωση να… προκύψει η Ολλανδία (θα εξαρτηθεί από τη διαφορά τερμάτων, αφού σε μία τέτοια περίπτωση οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην κορυφή του Β΄ ομίλου).

Οι ΗΠΑ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή και σήμερα δίδαξαν πώς παίζεται το σύγχρονο πόλο, βοηθήθηκαν όμως και από την κακή εμφάνιση της εθνικής. Με ανελέητο πρέσινγκ, ταχύτατη μεταφορά της μπάλας, κόντρες και συνεχή κίνηση και μπασίματα στα 2μ., οι Αμερικανίδες «σμπαράλιασαν» την ελληνική άμυνα, αφού η ιδέα του Σάκη Κεχαγιά για προσωπικά μαρκαρίσματα αποδείχθηκε καταστροφική.

Οι πρωταθλήτριες κόσμου πέτυχαν πέντε γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης, προηγήθηκαν 6-2 στο 5΄ και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να τις απειλήσει. Η διαφορά έφτασε στο +7 (10-3) λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, στην τρίτη περίοδο οι ΗΠΑ έριξαν λίγο τους ρυθμούς τους, αλλά στο τελευταίο οκτάλεπτο ανέβασαν και πάλι «στροφές» και έφτασαν ακόμη και στο +9 (14-5), για να ολοκληρωθεί το ματς 15-7.

Το μόνο… θετικό για την εθνική είναι ότι στον προημιτελικό δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, τις οποίες φάνηκε σήμερα ότι δεν μπορεί να κοντράρει (τουλάχιστον όχι με αυτή την τακτική προσέγγιση και την χαλαρότητα). Το βασικό είναι να μην πληγεί η εύθραυστη ψυχολογία των διεθνών, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να «αποφορτιστούν» αύριο απέναντι στην αδύναμη Ιαπωνία, πριν δώσουν τον κρισιμότερο αγώνα της τετραετίας το Σάββατο.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 4-2, 1-1, 4-2

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Σεβέρο (Ιταλία)

ΗΠΑ (Άνταμ Κρικοριάν): Χιλ, Μάσελμαν, Σάιντεμαν, Φέιταλ 1, Κλαρκ 2, Στέφενς 3, Μάθιουσον, Νιούσχουλ 5, Α. Φίσερ 1, Γκίλκριστ, Μ. Φίσερ 2, Κρεγκ 1, Τζόνσον.

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Ελευθεριάδου, Β. Διαμαντοπούλου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Κότσια, Μανωλιουδάκη 2, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Χρ. Διαμαντοπούλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024