Σιγή στο 14′ του φιλικού Ολλανδία-Γαλλία για τον Κρόιφ
Η διαδικασία της σιγής για ένα λεπτό εις μνήμην κάποιου που απεβίωσε, είναι μια διαδικασία συνηθισμένη. Και η λέξη αυτή δεν ταίριαξε ποτέ με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Γιόχαν Κρόιφ. Οι Ολλανδοί το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε κι έτσι αποφάσισε να τιμήσουν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των «Οράνιε» με έναν πρωτότυπο τρόπο. Αύριο το φιλικό με τη Γαλλία στο Αμστερνταμ, θα διακοπεί για 60 δευτερόλεπτα και απόλυτη ησυχία θα απλωθεί στις κερκίδες, ακριβώς όταν το ρολόι δείχνει το «14».
Η διαδικασία της σιγής για ένα λεπτό εις μνήμην κάποιου που απεβίωσε, είναι μια διαδικασία συνηθισμένη. Και η λέξη αυτή δεν ταίριαξε ποτέ με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Γιόχαν Κρόιφ.
Οι Ολλανδοί το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε κι έτσι αποφάσισε να τιμήσουν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των «Οράνιε» με έναν πρωτότυπο τρόπο. Αύριο το φιλικό με τη Γαλλία στο Αμστερνταμ, θα διακοπεί για 60 δευτερόλεπτα και απόλυτη ησυχία θα απλωθεί στις κερκίδες, ακριβώς όταν το ρολόι δείχνει το «14».
Τον εμβληματικό αριθμό ποθυ φορούσε στη φανέλα του ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» όταν οδηγούσε τον Αγιαξ και την εθνική ομάδα της χώρας του σε στιγμές δόξας. Αγνωστο πότε θα ξαναρχίσει το παιχνίδι, αφού κανείς δεν θα θέλει να σταματήσει το παρατεταμένο χειροκρότημα που θα ακολουθήσει.
Πριν απο τον αγώνα, πάντως, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 34 θυμάτων από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, ενώ σε ένδειξη πένθους οι παίκτες θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια.
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.