Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι συλλήψεις και έξι ταυτοποιήσεις για τα επεισόδια στη Λευκάδα

Έξι συλλήψεις και έξι ταυτοποιήσεις για τα επεισόδια στη Λευκάδα

Ενώπιον του εισαγγελέα Λευκάδας αναμένεται να οδηγηθούν οι έξι, προσώρας, συλληφθέντες οπαδοί αθλητικής ομάδας, που κατηγορούνται για τα επεισόδια που αμαύρωσαν το Final 4 του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών στο νησί, τα ξημερώματα της Κυριακής. Η σύλληψή τους έγινε στην Αθήνα, ενώ το πρωί οδηγήθηκαν στην αστυνομία της Λευκάδας. Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας, η αστυνομία ενημέρωσε ότι προχώρησε στην ταυτοποίηση ακόμη έξι ατόμων.

Ενώπιον του εισαγγελέα Λευκάδας αναμένεται να οδηγηθούν οι έξι, προσώρας, συλληφθέντες οπαδοί αθλητικής ομάδας, που κατηγορούνται για τα επεισόδια που αμαύρωσαν το Final 4 του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών στο νησί, τα ξημερώματα της Κυριακής. Η σύλληψή τους έγινε στην Αθήνα, ενώ το πρωί οδηγήθηκαν στην αστυνομία της Λευκάδας.

Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας, η αστυνομία ενημέρωσε ότι προχώρησε στην ταυτοποίηση ακόμη έξι ατόμων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι συλληφθέντες, που φέρεται ότι είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, κατηγορούνται για σοβαρές υλικές ζημιές που προκάλεσαν σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν οπαδοί και αθλητικοί φορείς του Ολυμπιακού, καθώς και για υλικές ζημιές που προκάλεσαν σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα που βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο.

Όπως κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, «τα προβλήματα που σημειώθηκαν οφείλονται κατά κύριο λόγο στην περιορισμένη αστυνόμευση», παρότι όπως ισχυρίστηκε, «το αρμόδιο υπουργείο και η Αστυνομική Διεύθυνση είχαν τη σχετική ενημέρωση από τον δήμο τον περασμένο Γενάρη».

«Δύο διμοιρίες από τις τέσσερις που ήταν συνολικά αποχώρησαν αδικαιολόγητα, την Παρασκευή το βράδυ από το νησί και επανήλθαν την Κυριακή. Ήταν λάθος προσέγγιση» υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας.

Από τη μεριά της, μέρες πριν από τη διεξαγωγή του Final 4, η Αστυνομική Διεύθυνση της Λευκάδας είχε ανακοινώσει την καθολική απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων, με προορισμό το Κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας, ενώ είχε επισημάνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί διάθεση εισιτηρίων στην είσοδο του γηπέδου.

«Κάναμε από την πλευρά μας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ρόλο της αστυνομίας. Η ευθύνη είναι συνολικότερη και η Πολιτεία πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα της» τόνισε ο Δρακονταειδής.

Στους συλληφθέντες αναμένεται να απαγγελθούν οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, ενώ από τα επεισόδια και τις ζημιές που σημειώθηκαν, φέρονται ότι τραυματίστηκαν ελαφρά και επτά άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της περιοχής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας μεταξύ άλλων προσθέτει:

«Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων υπαιτίων δραστών. Συνελήφθησαν, χθες (20-3-2016) το απόγευμα στην Αττική, έξη άτομα, πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30, 34, 26, 24, 24 και 28 ετών, αντίστοιχα, οι όποιοι συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν σε οπαδούς αθλητικής ομάδας, σε ξενοδοχείο στη Λευκάδα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των παραβάσεων της αθλητικής νομοθεσίας, της έκρηξης, της κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των απλών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράνομης βίας, των διακεκριμένων φθορών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, περίπου (100) οπαδοί αθλητικής ομάδας μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν οπαδοί της αντίπαλης ομάδας, ενόψει του προγραμματισμένου αγώνα καλαθοσφαίρισης γυναικών, χθες το μεσημέρι στο νησί.

Στη συνέχεια τα άτομα αυτά, τα περισσότερα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν (5) άτομα ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στους χώρους του ξενοδοχείου και σε (15) σταθμευμένα οχήματα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ελέγχων, που διενεργήθηκαν χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας στην πλωτή γέφυρα του νησιού, συνελήφθη ακόμα ένας 26χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο όχημα του βρέθηκε ρόπαλο μπέιζμπολ, ενώ εξετάζεται η συμμέτοχη του στα επεισόδια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024