
Αυλαία για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
...
Αγγελική Στελλάκη
Με την τελετή λήξης πέφτει η αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου.
Παράλληλα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Δημήτρη Εϊπίδη ως γενικό και καλλιτεχνικό διευθυντή, ενώ σύντομα (ίσως και τις επόμενες ώρες) αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα που θα τον διαδεχθεί στο «τιμόνι» του Φεστιβάλ.
Πληροφορίες θέλουν την Γαλλίδα Ελίζ Ζαλαντό να αποτελεί την πρόταση του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προς το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του. Μάλιστα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει τον διορισμό της Ζαλαντό -εάν δεν τον έχει υπογράψει ήδη.
Αναμένεται να διαπιστωθεί εάν στη διάρκεια της τελετής λήξης της διοργάνωσης θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για αυτό το θέμα.
Μετά την απονομή των βραβείων, θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης με βραβείο κοινού ξενόγλωσσης ταινίας τεκμηρίωσης.
Σημειώνεται ότι από φέτος απονέμεται ένα νέο βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Το βραβείο θα δίνεται από το Κανάλι της Βουλής σε ταινία του τμήματος Καταγραφή της Μνήμης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζο Έστερχαζ: «Το νέο Βασικό Ένστικτο θα φέρει εγκεφαλικά» – Ο προβοκάτορας του Χόλιγουντ επιστρέφει
- Σλάβκο Βίντσιτς: Ο εφιάλτης του διαιτητή του τελικού του Μουντιάλ στη «βίλα των οργίων» και η πορεία προς την καταξίωση
- Πώς ο τουρισμός θρέφει την ακρίβεια – Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες ως δομικός παράγοντας του πληθωρισμού
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από πλήγμα του Ιράν σε βάση – Ένας αγνοείται
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Ισχυρός καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως 42°C – Πότε θα δροσίσει



