ΝΔ: Όλα θα κριθούν από την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό
«Θετικό βήμα» χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, τόνισε όμως ότι όλα θα κριθούν από την αποτελεσματική εφαρμογή της.
«Θετικό βήμα» χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, τόνισε όμως ότι όλα θα κριθούν από την αποτελεσματική εφαρμογή της.
«Είναι θετικό βήμα ότι υπάρχει συμφωνία. Τυχόν αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα διαιώνιζε, χωρίς οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης, την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας» τόνισε η ΝΔ.
«Όμως, μόνο η συμφωνία δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα. Απαιτείται αποτελεσματική εφαρμογή της. Εκεί θα κριθούν όλα» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι το κείμενο που συμφωνήθηκε είναι πολύπλοκο και ασαφές. «Αυτό δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά:
»Θα είναι εφαρμόσιμο στην πράξη;
»Και εάν είναι, θα φέρει τα αποτελέσματα που επειγόντως χρειάζεται η χώρα;
»Τι θα πει, για παράδειγμα, ότι η εφαρμογή από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. θα γίνεται σε εθελοντική βάση;»
«Μέχρι να απαντηθούν έμπρακτα τα ερωτήματα αυτά, η Ελλάδα θα παραμένει με κλειστά σύνορα στο Βορρά και δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες» καταλήγει η ΝΔ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής