Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλειστές οι γερμανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία υπό το φόβο επίθεσης

Κλειστές οι γερμανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία υπό το φόβο επίθεσης

Προληπτικά κλειστή θα παραμείνει η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λόγω συγκεκριμένων πληροφοριών που έλαβαν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος των διπλωματικών αποστολών της χώρας στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φραν-Βάλτερ Στάινμαγερ. Κλειστά και τα γερμανικά σχολεία στις δύο πόλεις.

Προληπτικά κλειστή θα παραμείνει η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λόγω συγκεκριμένων πληροφοριών που έλαβαν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος των διπλωματικών αποστολών της χώρας στην Τουρκία.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα γερμανικά σχολεία στις δύο πόλεις.

«Χθες [Τετάρτη] το βράδυ, οι αρχές ασφαλείας μας έλαβαν αρκετές συγκεκριμένες και πολύ σοβαρές πληροφορίες ότι προετοιμάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των αντιπροσωπειών μας στην Τουρκία» δήλωσε ο Στάινμαγερ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

To γερμανικό προξενείο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Κωνσταντινούπολης, πολύ κοντά στην Ταξίμ και στη Λεωφόρο του Πέραν.

Η γερμανική διπλωματική αποστολή ενημέρωσε την Πέμπτη πως θα κλείσει μετά από πληροφορίες για ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή που «δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν οριστικά», όπως αναφέρθηκε σε mail του προξενείου.

Ο συναγερμός για επιθέσεις στην Τουρκία παραμένει, μετά και το μακελειό την Κυριακή. Την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα ανέλαβαν τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» την Πέμπτη.

H γερμανική πρεσβεία στην Τουρκία είχε εκδώσει από την Τρίτη προειδοποίηση για κίνδυνο νέων επιθέσεων στην τουρκική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίθεση καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο τα περισσότερα θύματα ήταν γερμανοί τουρίστες και, έκτοτε, το Βερολίνο είναι ακόμη πιο «ευαίσθητο» για απειλές στην Τουρκία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024