Έως 25 εκατ. ευρώ η νέα αύξηση κεφαλαίου του Mega Channel
Σκοπός της αύξησης είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 15 έως 25 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στην έκθεση του ΔΣ της Τηλέτυπος (Mega Channel) προς τους μετόχους της εταιρείας επί της προτεινόμενης αύξησης κεφαλαίου.
Αυτή θα είναι η πρόταση του ΔΣ του Mega στη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί στις 7 Απριλίου, όπου το σώμα των μετόχων θα κληθεί να αποφασίσει εκ νέου την κεφαλαιακή ενίσχυση του καναλιού, αφού η τελευταία αύξηση κεφαλαίου με στόχο την άντληση 15 εκατ. ευρώ δεν στέφθηκε με επιτυχία.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η τιμή διάθεσης που θα οριστεί δύναται να είναι μεγαλύτερη της ονομαστικής αξίας της μετοχής (0,3 ευρώ).
Προορισμός των κεφαλαίων θα είναι αποκλειστικά η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και μέσω αυτής του κεφαλαίου κίνησης του καναλιού.
Στη συνέλευση οι βασικοί μέτοχοι θα κληθούν να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στην αύξηση και τη διατήρηση της συμμετοχής τους στην εταιρεία.
Στην έκθεση του ΔΣ καταγράφεται και η διάθεση των κεφαλαίων από την προτελευταία αύξηση κεφαλαίου του καναλιού ύψους 15,118 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, στο τέλος του 2013 έως τις αρχές του 2014 διατέθηκαν 8,86 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή προμηθευτών προγράμματος και 5,888 εκατ. ευρώ για την καταβολή δόσεις ομολογιακού δανείου ενώ 0,369 εκατ. ευρώ ήταν οι δαπάνες της έκδοσης.
Στη συνέλευση στις 7 Απριλίου στην ημερήσια διάταξη εκτός της αύξησης περιλαμβάνεται και θέμα για την επικύρωση συνθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός μελών Επιτροπής Ελέγχου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4»
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442