Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαρρήκτες είχαν «ρημάξει» δεκάδες σπίτια στη βορειοανατολική Αττική

Διαρρήκτες είχαν «ρημάξει» δεκάδες σπίτια στη βορειοανατολική Αττική

Εξαμελή σπείρα διαρρηκτών που εισέβαλαν συστηματικά σε σπίτια της βορειοανατολικής Αττικής εξάρθρωσε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Ως μέλη της, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη ένας 17χρονος και δύο 25χρόνοι, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους. Οι δράστες αποκόμιζαν πάνω από 120.000 ευρώ τον μήνα από τις κλοπές, που μέχρι στιγμής φτάνουν τις 42.

Εξαμελή σπείρα διαρρηκτών που εισέβαλαν συστηματικά σε σπίτια της βορειοανατολικής Αττικής εξάρθρωσε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Ως μέλη της, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Παρασκευής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 17χρονος και δύο 25χρόνοι. Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλα δύο άτομα εντοπίστηκε στην περιοχή των Βριλησσίων και θεωρήθηκε ύποπτο. Ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε στο σχετικό σήμα και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Τελικά, το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου συνελήφθησαν οι τρεις εκ των δραστών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής προέκυψε ότι οι δράστες το τελευταίο εξάμηνο είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που έκανε συστηματικά κλοπές από κατοικίες, σε διάφορες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής.

Εντόπιζαν τα σπίτια-στόχους τους και αφού επιβεβαίωναν -χτυπώντας τα κουδούνια- ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, έμπαιναν μέσα κι αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε τρίτους.

Στις περιπτώσεις που υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού, ξήλωναν την εξωτερική σειρήνα και την τοποθετούσαν μέσα σε κουβά με νερό.

Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, οι δράστες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία κι ένα κλεμμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Το περιουσιακό όφελος από την παράνομη αυτή δράση τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 42 περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Τώρα, με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπή κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και αντίσταση κατά της Αρχής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024