Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειροπέδες για σκληρούς ληστές της δυτικής Αττικής

Χειροπέδες για σκληρούς ληστές της δυτικής Αττικής

Ληστείες με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο διέπρατταν συστηματικά σε σπίτια στη δυτική Αττική τα μέλη εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Συνελήφθησαν οκτώ μέλη της, όλοι Έλληνες, επτά άνδρες ηλικίας 18-29 ετών και μία 27χρονη, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Ληστείες με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο διέπρατταν συστηματικά σε σπίτια στη δυτική Αττική τα μέλη εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης, σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, κέντρο Αθήνας) οκτώ μέλη της, όλοι Έλληνες, επτά άνδρες ηλικίας 18-29 ετών και μία 27χρονη, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε, με κατσαβίδια, μαχαίρια, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία και φορητούς ασυρμάτους στην κατοχή της, η σπείρα εντόπιζε κατοικίες-στόχους της και μέλη της έμπαιναν σ’ αυτές στη διάρκεια της νύχτας, την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν. Τότε ακινητοποιούσαν τα θύματά τους, με την απειλή κατσαβιδιών ή μαχαιριών ή και με τη χρήση βίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έκοβαν τα καλώδια του τηλεφώνου και τα χρησιμοποιούσαν για να τους δέσουν.

Κατόπιν ερευνούσαν τους χώρους των σπιτιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή. Σε κάποιες περιπτώσεις χτυπούσαν τους ενοίκους, για να τους αποσπάσουν τα κοσμήματά τους και για να τους επιδείξουν τα σημεία που έκρυβαν αντικείμενα αξίας.

Προκειμένου να καταστήσουν δυσχερέστερο τον εντοπισμό τους, οι δράστες είχαν προμηθευτεί φορητούς ασυρμάτους για να παρακολουθούν τις συχνότητες της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα κάποια από τα μέλη της ομάδας παρέμεναν εξωτερικά των σπιτιών ως τσιλιαδόροι.

Στην κατοχή τους, καθώς και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 11 φυσίγγια, 490 ευρώ και τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως μέσα διαφυγής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 16 ληστείες και μία απόπειρα ληστείας, σε Αγία Βαρβάρα, Περιστέρι και Καματερό, με λεία που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Οι δράστες έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Τώρα, με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συρροή, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικές έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων ληστειών από την εγκληματική αυτή ομάδα συνεχίζονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024