Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε Ν.Μάκρη, Θερμοπύλες και Τρίκαλα μεταφέρονται πρόσφυγες από τον Πειραιά

Σε Ν.Μάκρη, Θερμοπύλες και Τρίκαλα μεταφέρονται πρόσφυγες από τον Πειραιά

Σε χώρους φιλοξενίας στην Νέα Μάκρη, στις Θερμοπύλες και τα Τρίκαλα θα μεταφερθούν εντός της ημέρας από τον Πειραιά περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν οι επιβατικοί σταθμοί του ΟΛΠ. Έως το βράδυ της Τετάρτης φιλοξενούσαν 3.280 πρόσφυγες και μετανάστες, την ώρα που το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στον Πειραιά άλλοι 785.

Σε χώρους φιλοξενίας στη Νέα Μάκρη, στις Θερμοπύλες και τα Τρίκαλα θα μεταφερθούν εντός της ημέρας από τον Πειραιά περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν οι επιβατικοί σταθμοί του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με πηγές από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 11 πούλμαν, όπου θα παραλάβουν περίπου 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες για να τους μεταφέρουν και να τους διαμοιράσουν σε κατασκήνωση στον Αγ. Αντρέα στη Νέα Μάκρη, σε ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί στις Θερμοπύλες, αλλά και σε διαμορφωμένο κέντρο στα Τρίκαλα.

Πάντως, πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν, παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται, προσδοκώντας να μεταφερθούν στην Ειδομένη και από εκεί να περάσουν τα σύνορα.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, ώς χθες Τετάρτη στους χώρους του ΟΛΠ φιλοξενούνταν τουλάχιστον 3.280 μετανάστες. Την ίδια ώρα, άλλοι 785 άνθρωποι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, από το «Blue Star 1» αποβιβάστηκαν 455 μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι από Λέσβο και Χίο, ενώ από το «Διαγόρας» 330 από Ρόδο, Λέρο και Κω.

Στις 23.35 της Πέμπτης αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά και το «Νήσος Μύκονος», με 215 πρόσφυγες και μετανάστες από Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ, άλλους 1.331 πρόσφυγες και μετανάστες διέσωσε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό, σε 25 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω.

Μιλώντας το πρωί σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην πύλη Ε-2, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, αντιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, ανέφερε ότι υπάρχει μια άριστη συνεργασία του κεντρικού Λιμεναρχείου του Πειραιά, των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, των εθελοντών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα από πλευράς ασφάλειας.

Οι περιπολίες στελεχών είναι συνεχόμενες, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα στελέχη του Λιμεναρχείου επεμβαίνουν συνεχώς, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ακόμα και λειτουργικά προβλήματα των ανθρώπων αυτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024