Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νταβούτογλου: Η ελευθερία του Τύπου είναι βασική αρχή της δημοκρατίας μας

Νταβούτογλου: Η ελευθερία του Τύπου είναι βασική αρχή της δημοκρατίας μας

Υπερασπιζόμενος την στάση της κυβέρνησής του απέναντι στις επικρίσεις που εξέφρασε η ΕΕ μετά (και) την υπόθεση της Zaman, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου καθησύχασε από το βήμα των Βρυξελλών πως η «ελευθερία του Τύπου είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας μας». «Στην Τουρκία υπάρχουν πολλές εφημερίδες που αντιτίθενται στην κυβέρνηση», είπε μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Υπερασπιζόμενος την στάση της κυβέρνησής του απέναντι στις επικρίσεις που εξέφρασε η ΕΕ μετά (και) την υπόθεση της Zaman, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου καθησύχασε από το βήμα των Βρυξελλών πως η «ελευθερία του Τύπου είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας μας».

«Στην Τουρκία υπάρχουν πολλές εφημερίδες που αντιτίθενται στην κυβέρνηση», είπε μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Η παρέμβαση στην αντικυβερνητική Zaman -η οποία πέρασε υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και έγινε, εν μία νυκτί, «βασιλικότερη του βασιλέως» στην υποστήριξη της κυβέρνησης- είχε προκαλέσει νέες αντιδράσεις από την ΕΕ, ως τελευταίο περιστατικό στη παρέμβαση στο τοπίο των ΜΜΕ μετά τον ποινικό διωγμό των δύο δημοσιογράφων της Cumhuriyet.

Στο ίδιο το ανακοινωθέν της Συνόδου για τη συνάντηση κορυφής με την τουρκική κυβέρνηση επεσήμανε πως οι «ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν με τον τούρκο πρωθυπουργό για την κατάσταση των ΜΜΕ στην Τουρκία».

Προηγουμένως, τελευταίο στην έκφραση καταδίκης ήταν το Παρίσι, την ίδια την ημέρα της Συνόδου με την Άγκυρα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, από το Βερολίνο δόθηκε η «διαβεβαίωση ότι η καγκελάριος συζήτησε το θέμα» στη συνάντησή της με τον Νταβούτογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024