Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Σάντερς πήρε το Μέιν, ο Ρούμπιο το Πουέρτο Ρίκο

O Σάντερς πήρε το Μέιν, ο Ρούμπιο το Πουέρτο Ρίκο

Ο Μπέρνι Σάντερς επικράτησε στο Μέιν για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο κατάφερε να πάρει τη δεύτερη (μόλις) νίκη του στο Πουέρτο Ρίκο - την ώρα ωστόσο, που η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν σημαντικά μπροστά στην κούρσα για τα χρίσματα των δύο κομμάτων. Κόντρα Σάντερς και Χίλαρι στο Φλιντ (του μολυσμένου νερού) για το εμπόριο, τα όπλα και την αυτοκινητοβιομηχανία, με κοινό τους σημείο όμως την οργή για το σκάνδαλο στην πόλη.

Ο Μπέρνι Σάντερς επικράτησε στο Μέιν για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο κατάφερε να πάρει τη δεύτερη (μόλις) νίκη του στο Πουέρτο Ρίκο – την ώρα ωστόσο, που η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν σημαντικά μπροστά στην κούρσα για τα χρίσματα των δύο κομμάτων.

Κόντρα εφ’ όλης της ύλης έγινε το νέο ντιμπέιτ Σάντερς και Χίλαρι στο Φλιντ (του μολυσμένου νερού), με τους δύο υποψηφίους για το χρίσμα των Δημοκρατικών να συγκρούονται για το εμπόριο, τα όπλα και την αυτοκινητοβιομηχανία -με κοινό τους σημείο όμως την οργή για το σκάνδαλο στην πόλη.

Η κατάσταση το πρωί της Δευτέρας στα δύο κόμματα έχει ως εξής: Στους Ρεπουμπλικανούς, μπροστά βρίσκεται ο Ντόλαντ Τραμπ έχοντας μαζέψει 382 εκλέκτορες (συνολικά χρειάζεται 1.237) ενώ ο δεύτερος Τεντ Κρουζ βρίσκεται στους 302, και στους Δημοκρατικούς η Κλίντον έχει 1.121 εκλέκτορες (συνυπολογίζοντας 458 σούπερ εκλέκτορες) ενώ ο Σάντερς 481 (συνυπολογίζοντας 22 σούπερ εκλέκτορες).

Στο νέο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών το βράδυ της Κυριακής στο Φλιντ του Μίσιγκαν, ο Σάντερς κατηγόρησε την Κλίντον ότι υποστήριξε «καταστροφικές πολιτικές» στο εμπόριο, με συνέπεια τη μεταφορά βιομηχανικών θέσεων εργασίας από πόλεις όπως, το Φλίντ και το Ντιτρόιτ, στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η Κλίντον επέκρινε την αντίθεση του Σάντερς στην οικονομική διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2009, προσθέτοντας ότι ήταν ένα θέμα κομβικής σημασίας για την επιβίωση της πολιτείας που αποτελεί την έδρα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Υποστήριξε ότι σε αντίθετη περίπτωση, το Μίσιγκαν θα έχανε εκατομμύρια θέσεων εργασίας. Η οικονομική διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε από το αμερικανικό Κογκρέσο και έχει πιστωθεί θετικά στη διακυβέρνηση των Δημοκρατικών, για το ρόλο της, στη διάσωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. «Έαν όλοι ψήφιζαν με τον τρόπο που ψήφισε ο ίδιος [Σάντερς], πιστεύω ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα είχε καταρρεύσει μαζί με 4 εκατ. θέσεις εργασίας.

Ο Σάντερς αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της Κλίντον αναφορικά με την αλλαγή της θέσης της, να μην υποστηρίζει πλέον τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου για τον Ειρηνικό (TPP) με τη συμμετοχή 12 χωρών της περιοχής. Η Κλίντον «ανακάλυψε τώρα την ευθύτητα στο ζήτημα αυτό, αλλά είναι κάπως αργά» τόνισε καυστικά ο Σάντερς. «Ως υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Κλίντον υποστήριξε την καθεμιά, από μια σειρά καταστροφικών συμφωνιών, τις οποίες κατάρτισαν οι εταιρικές κοινοπραξίες της χώρας» συνέχισε.

Ο Σάντερς επέμενε στην καταγγελία του ότι η Κλίντον «είναι κοντά στην Wall Street» απαιτώντας τη δημοσιοποίηση της λίστας με τις πληρωμένες ομιλίες που έκανε η ίδια σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο αμερικανικό Χρηματιστήριο. Η Κλίντον απάντησε ότι θα δημοσιοποιήσει τη λίστα, όταν όλοι οι υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πράξουν το ίδιο.

«Εγώ την δημοσιοποιώ τώρα» είπε ο Σάντερς σηκώνοντας τα χέρια του. «Δεν υπάρχει τίποτα για μένα γιατί απλά δεν κάνω ομιλίες στη Wall Street» τόνισε.

Οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών είπαν ότι θα νικήσουν τον εκκεντρικό Νόναλντ Τραμπ, αν αναμετρηθούν μαζί του, στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. «Νομίζω ότι ο φανατισμός, ο εγωισμός και η υπεροψία του Ντόναλντ Τραμπ δε θα γίνουν αποδεκτά από τους Αμερικανούς» είπε η Κλίντον. «Πρέπει να δώσουμε τέρμα στη διχόνοια» τόνισε.

Το Φλιντ επιλέχθηκε για το ντιμπέιτ εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει από τη μόλυνση του νερού του.

Οι δύο υποψήφιοι άσκησαν κριτική για τη στάση συνενοχής των τοπικών αξιωματούχων γύρω από το πρόβλημα αυτό, ενώ απαίτησαν και οι δύο την παραίτηση του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Μίσιγκαν Ρικ Σνάιντερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024