Αυξάνει τις πιέσεις στην Ελλάδα η γερμανίδα καγκελάριος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φτιάξει προσωρινά καταλύματα για 50.000 πρόσφυγες, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει μέχρι το τέλος του 2015. Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ σημειώνει ότι η Αθήνα χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στην Bild am Sontag, η Μέρκελ είπε ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε διαμορφώσει χώρους καταλυμάτων για 50.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2015».

«Η εκκρεμότητα αυτή, πρέπει να επιλυθεί τώρα με ταχύτητα φωτός, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την αξιοπρεπή τους διαβίωση» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Η γερμανίδα καγκελάριος, υπό την πίεση που δέχεται για να μειωθεί ο αριθμός των προσφυγικών ροών προς τη χώρα της,  δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μεγαλύτερη βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Γνωρίζω από τις συνομιλίες μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να το κάνει αυτό, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας. Γι’ αυτό η ΕΕ πρέπει και θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε πνεύμα αλληλεγγύης» τόνισε η Μέρκελ.

Η Αυστρία, ένα από τα τελευταία περάσματα προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, επέβαλε πρόσφατα συνοριακούς περιορισμούς.

Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε στη συνέντευξή της ότι η Αυστρία και οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αλλαγή αυτή της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά τη μονομερή απόφασή τους, να επιβάλλουν συνοριακούς ελέγχους.
Ο Βαυαρός σύμμαχος της Μέρκελ, Χορστ Σίχοφερ, υποστηρίζει ότι η επιβολή συνοριακών ελέγχων από την Αυστρία, αλλά και άλλες χώρες ήταν προς το καλό της Γερμανίας αφού μείωσε τον αριθμό αφίξεων προς το έδαφος της.

«Πρόκειται για σημείο καμπής στην προσφυγική πολιτική, εξαιτίας της απομόνωσης μεγάλων τμημάτων στη διαδρομή των Βαλκανίων» δήλωσε ο Σίχοφερ, στο περιοδικό «Der Spiegel».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο