Ντε Μεζιέρ: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα
Ο γερμανός υπ. Εσωτερικών ντε Μεζιέρ εκτιμά ότι οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν συνιστούν «αθέμιτη επιβάρυνση». Ο ίδιος και άλλοι γερμανοί πολιτικοί ζητούν διευκολύνσεις της Τουρκίας στο προσφυγικό.

Την αναγκαιότητα παραχωρήσεων προς την Άγκυρα προκειμένου να επιτευχθεί συνεννόηση μαζί της στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Δευτέρα για κοινή στρατηγική διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης υποστηρίζουν γερμανοί πολιτικοί.
Ο ευρωπαίος επίτροπος και στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Γκύντερ Έτινγκερ, υποστήριξε μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει πλήρως την κάλυψη των εξόδων για τη στέγαση και τροφοδοσία των προσφύγων στην Τουρκία, τα οποία υπολογίζει στα 6 με 7 δις ευρώ το χρόνο Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ ζητά μια ρύθμιση για τους πρόσφυγες από το Χαλέπι που βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον εκδοτικό όμιλο FUNKE, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να μεταφερθούν από εκεί στην Ευρώπη και να κατανεμηθούν στη συνέχεια μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
«Όχι»στη μεταφορά προσφύγων στη Γερμανία από την Ελλάδα
Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. Κάνοντας λόγο για μια «αξιοπρόσεκτη» ανθρωπιστική προσφορά της Άγκυρας στο προσφυγικό, ο κ. ντε Μεζιέρ επισημαίνει ότι θα πρέπει η ΕΕ να παίρνει άμεσα πρόσφυγες από την Τουρκία. Αντιθέτως, ο Τόμας ντε Μεζιέρ απορρίπτει την ιδέα να παραλαμβάνει η Γερμανία πρόσφυγες από την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει ότι η χώρα «βρίσκεται σε μια δύσκολή κατάσταση», εκφράζει την άποψη ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους και «έχουν έρθει τώρα περίπου 25.000 πρόσφυγες». Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό, αν λάβει κανείς υπόψη τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα άλλα κράτη, τότε δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «αθέμιτη επιβάρυνση».
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Deutsche Welle
- Η γη της ελιάς: Τα ψέματα φέρνουν ανατροπές
- Ντόρσεϊ: «Ώρα να πετύχουμε τον μεγαλύτερο στόχο της σεζόν»
- ΥπΑΑΤ: Απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό – Προσοχή!
- Κύκλοι Αλέξη Τσίπρα: Καμία συνάντηση ή επικοινωνία με τον Σωκράτη Φάμελλο
- Σεισμός τώρα – Αισθητός στην Αττική
- Εργατικά ατυχήματα: Πάνω από 7.500 κάθε μέρα στην ΕΕ το 2023
- Κόκκινο κραγιόν, τραβηγμένα μαλλιά, κρίκοι – Το 80s στυλ της Sade δεν ξεπεράστηκε ποτέ
- Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442