Επίθεση με δύο αστυνομικούς νεκρούς στη νοτιοανατολική Τουρκία
Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτα στοίχισε τη ζωή σε δύο αστυνομικούς στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 35 άτομα. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκονταν κούρδοι ένοπλοι.
Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτα στοίχισε τη ζωή σε δύο αστυνομικούς στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 35 άτομα. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκονταν κούρδοι ένοπλοι.
Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής στην πόλη Νουσαϊμπίν, κοντά στα συριακά σύνορα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως τούρκοι αξιωματικοί που επικαλείται το Reuters δείχνουν το ΡΚΚ.
Η εκεχειρία μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού κράτους κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο, με συνέπεια οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας να αυξάνονται, μεσούσης της βίας στη νοτιοανατολική χώρα όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Το κύμα βίας πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας. Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικών βάσεων στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων τον περασμένο μήνα. Οι αρχές δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλος της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με τη συνέργεια του ΡΚΚ.
Το ΡΚΚ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Αγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κούρδοι αντάρτες άρχισαν αυτονομιστικό ένοπλο αγώνα στη νοτιοανατολική χώρα που κατοικείται ως επί το πλείστον από Κούρδους το 1984. Έκτοτε περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι, έχουν χάσει τη ζωή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κρίση θεσμών στην Ελλάδα;
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442