Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 16o
Στο δικαστήριο καταθέτει η ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας

Στο δικαστήριο καταθέτει η ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας

Η ινφάντα Κριστίνια της Ισπανίας, η αδελφή του βασιλιά Φίλιππου, καταθέτει από την Πέμπτη στο δικαστήριο της Πάλμα δε Μαγιόρκα όπου είναι κατηγορούμενη για συνέργια σε φοροδιαφυγή, σε μια υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιων κονδυλίων από τον σύζυγό της.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Η ινφάντα Κριστίνια της Ισπανίας, η αδελφή του βασιλιά Φίλιππου, καταθέτει από την Πέμπτη στο δικαστήριο της Πάλμα δε Μαγιόρκα όπου είναι κατηγορούμενη για συνέργια σε φοροδιαφυγή, σε μια υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιων κονδυλίων από τον σύζυγό της.

«Δεν θα απαντήσω παρά μόνο στις ερωτήσεις του δικηγόρου μου», είπε η 50χρονη Κριστίνα, σύζυγος του Ολυμπιονίκη Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ενώπιον των τριών δικαστών. Η δίκη αυτή, για μια υπόθεση που αμαύρωσε την εικόνα της ισπανικής μοναρχίας, ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου, με κατηγορούμενους συνολικά 17 πρόσωπα.

Ο Ουρντανγκαρίν ήταν επικεφαλής από το 2003 μέχρι το 2006 του ινστιτούτου Noos, ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος και κατηγορείται ότι, μαζί με τον πρώην συνεργάτη του, τον Ντιέγο Τόρες, καταχράστηκαν ποσό 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από υπερτιμολογήσεις συμβάσεων με δύο τοπικές κυβερνήσεις, της Βαλένθιας και των Βαλεαρίδων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα ποσά που αποκτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο επενδύθηκαν σε εταιρείες όπως η Aizoon που ανήκουν από κοινού στον Ουρντανγκαρίν και την πριγκίπισσα Κριστίνα.

Η εταιρεία κατέβαλε επίσης διάφορα ποσά για «προσωπικά έξοδα», όπως για ταξίδια και για δώρα γενεθλίων.

«Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ των προσωπικών εξόδων και άλλων (εξόδων);» ρώτησε την πριγκίπισσα η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Βιρχινία Λόπεθ Νεγκρέτε, επισημαίνοντας ότι η Κριστίνα έχει υψηλή παιδεία και μεταξύ άλλων έχει σπουδάσει νομικά και οικονομικά. «Η κάρτα Visa που διαθέτετε χρησιμοποιήθηκε από άλλα πρόσωπα;» συνέχισε.

Ο Ουρντανγκαρίν κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 19,5 ετών και η ινφάντα Κριστίνα σε κάθειρξη 8 ετών, εφόσον κριθούν ένοχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies