Δυστύχημα στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» της Χαλκιδικής
Υπό διερεύνηση από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος είναι τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» Χαλκιδικής.
Υπό διερεύνηση από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος είναι τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» Χαλκιδικής.
Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.
Νεκρός είναι 52χρονος γομωτής πυροδότης, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία είχε 20ετή και πλέον εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Ο πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Eduardo Mοura και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα δεν σχετίζεται με χρήση εκρηκτικών αλλά με πτώση πέτρινων όγκων, ενώ στη διάρκειά του παρόντες ήταν άλλοι δύο εργαζόμενοι.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος.
Το μεταλλείο των «Μαύρων Πετρών» λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950 και βρίσκεται σε απόσταση 5χλμ από το Στρατώνι, 20χλμ από την Ολυμπιάδα και 35χλμ από τις Σκουριές.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων