Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραντεβού στο Κιλελέρ δίνουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Ραντεβού στο Κιλελέρ δίνουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Προς μερική εκτόνωση βαίνει η κατάσταση με τα μπλόκα, καθώς οι αγρότες φαίνεται να δίνουν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση. Σύσκεψη το απόγευμα στα μπλόκα της Νίκαιας και των Τεμπών. Πάντως, στον Προμαχώνα έκλεισε και πάλι το τελωνείο.

Προς μερική εκτόνωση φαίνεται πως βαίνει η κατάσταση με τα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, με τους αγρότες να δίνουν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές εκτιμούν ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας δεν θα υπάρχουν τρακτέρ στους δρόμους, ενώ το μεγάλο μπλόκο στη Νίκαια φαίνεται να αποχωρεί μετά από μία δυναμική παρουσία την Κυριακή στο Κιλελέρ.

Ωστόσο, διαφορετικό είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, όπου αγρότες των μπλόκων της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκηδόνας έφτασαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι είσοδοι της πόλης, δυτικά και ανατολικά έκλεισαν, όπως και η Λεωφόρος Νίκης, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Οι αγρότες παρέμειναν με τα τρακτέρ τους στο κτίριο του υπουργείου μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Στις επάλξεις του αγώνα παραμένουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι μάλιστα καλούν την Κυριακή τους συναδέλφους τους από άλλα μπλόκα, να γιορτάσουν μαζί την ιστορική επέτειο του Κιλελέρ, στις 12.30 μμ. στον χώρο του μνημείου του αγρότη.

Αυτό αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο Νίκαιας. Την Κυριακή θα λάβουν όλοι μαζί τις αποφάσεις τους για την πορεία του αγώνα.

Οι εκπρόσωποι του του μπλόκου των Τεμπών στις 7 μ.μ.

Ανοιχτό είναι από τις 8 το βράδυ το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και, όπως τόνισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Στέργιος Λίτος, «για σήμερα τουλάχιστον δεν πρόκειται να κλείσουμε πάλι. Αύριο βλέπουμε».

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Στέργιος Λιτός «το τελωνείο επί ελληνικού εδάφους έκλεισε στις 2:30 το μεσημέρι για τα φορτηγά και τις νταλίκες» και πρόσθεσε «αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν φεύγουμε από το μπλόκο, παραμένουμε στη θέση μας».

Στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ’ αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά και νταλίκες, ενώ η κυκλοφορία των ΙΧ και των λεωφορείων διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15:00-17:00 και από τις 22:30 έως τις 10:00 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, με ολιγόωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν την ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων από 18:00 το απόγευμα έως 23:00 το βράδυ, χωρίς όπως λένε να αποκλείονται και αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις τους, οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι «αναμένουμε από την κυβέρνηση την ανακοίνωση του συνόλου των δεσμεύσεων και των προτάσεων που συζητήθηκαν στην συνάντηση της Πέμπτης στο Μαξίμου, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για το μέλλον και την μορφή των κινητοποιήσεων».

Στην Αχαΐα, αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, αναμένεται να κλείσουν την ΕΟ οδό Πατρών-Πύργου από τις 17:00 έως τις 22:00.

Επίσης, οι αγρότες της Αιγιάλειας συνεχίζουν τον καθημερινό αποκλεισμό της ΕΟ Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου από τις 19:30 το βράδυ, έως και τις 23:30.

Στην Ηλεία, εξακολουθούν να παραμένουν τρακτέρ δίπλα από την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στους κόμβους Κουρτεσίου και Αγίου Γεωργίου, ενώ σήμερα αναμένεται οι αγρότες να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024