Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειροπέδες στους δράστες βίαιων επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας

Χειροπέδες στους δράστες βίαιων επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε εγκληματική ομάδα που προκαλούσε επεισόδια σε πορείες, διαδηλώσεις και αθλητικούς αγώνες, έκανε επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια, συνελήφθησαν πέντε από τα μέλη της, ενώ αναζητούνται άλλα 19, για συνολικά 11 υποθέσεις.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε εγκληματική ομάδα που προκαλούσε επεισόδια σε πορείες, διαδηλώσεις και αθλητικούς αγώνες, έκανε επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια, συνελήφθησαν, την Τρίτη και την Τετάρτη, πέντε από τα μέλη της, σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, δύο 22χρονους κι έναν 29χρονο, καθώς και δύο Αλβανούς, 24 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται ως μέλη της άλλα 19 άτομα.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή μελών της ομάδας σε τουλάχιστον 11 υποθέσεις, και συγκεκριμένα:

*Στις 15 Ιουνίου 2015 προκάλεσαν τον εμπρησμό οχήματος τύπου βαν τηλεοπτικού σταθμού, που ήταν σταθμευμένο στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
*Στις 15 Νοεμβρίου 2015, με τη χρήση σιδερένιων λοστών, καδρονιών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων, επιτέθηκαν εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων έξω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην οδό Στουρνάρη, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ατόμων.
*Στις 21 Νοεμβρίου 2015, συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του.
*Στις 3 Δεκεμβρίου 2015, στη διάρκεια και μετά τη λήξη πορείας στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
*Στις 5 Δεκεμβρίου 2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που έκαναν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε βάρος αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια. Επιπλέον, προκάλεσαν εμπρησμό σε κάδο απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα.
*Στις 6 Δεκεμβρίου 2015, συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια.

Επιπλέον, στις 4 Δεκεμβρίου 2015 συμμετείχαν σε συμπλοκή με πέντε άτομα στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων, ενώ στις 3, 10 και 17 Ιανουαρίου 2016 λήστεψαν πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ίλιον, διανομέα φαγητού στο Χαϊδάρι και οδηγό ταξί στο Περιστέρι, αντίστοιχα.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2015, τέλος, μετά τη λήξη αγώνα μπάσκετ στο Περιστέρι, επιτέθηκαν σε ένα άτομο, το οποίο τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική αυτή ομάδα δραστηριοποιούνταν συστηματικά και στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Σε κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και στην κατοχή των μελών της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας χασίς, πέντε δενδρύλλια και 19 γραμμάρια χασίς, ζυγαριά, δύο αεροβόλα όπλα, ομοίωμα πιστολιού, τρία φυσίγγια, πτυσσόμενη ράβδος και κουκούλες τύπου full face.

Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Τώρα, σε βάρος των συλληφθέντων και των άλλων 19 μελών της ομάδας, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, ληστεία, έκρηξη, εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Οι πέντε που κρατούνται οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.

Η αστυνομική έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024