Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζουν οι δυσαρεστημένοι, παρά τις διορθώσεις, αγρότες

Συνεδριάζουν οι δυσαρεστημένοι, παρά τις διορθώσεις, αγρότες

Δυσαρεστημένοι, αλλά και με την επισήμανση ότι υπήρξαν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις εμφανίζονται οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Συσκέψεις στα μπλόκα μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής με ορισμένους να έχουν ήδη λάβει αποφάσεις.

Δυσαρεστημένοι, αλλά και με την επισήμανση ότι υπήρξαν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις εμφανίζονται οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Συσκέψεις στα μπλόκα μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής με ορισμένους να έχουν ήδη λάβει αποφάσεις.

Με τη φράση «δεν αλλάζει τίποτα, μας επανέλαβε ό,τι είπε στους συναδέλφους μας στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα» ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των οκτώ μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, Δημήτρης Μόσχος, εξέφρασε την απογοήτευσή του από τα αποτελέσματα του διαλόγου με τον πρωθυπουργό.

«Άφησε από έξω από τη φορολογία τη συνδεδεμένη και την εξισωτική, ενώ για το αφορολόγητο το έθεσε στις 12.000 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων και των ασφαλιστικών εισφορών) και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί», μας είπε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο θετικό είναι το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, κάτι που δεν υπήρχε στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα» επισήμανε.

Σε εξέλιξη σύσκεψη της αντιπροσωπείας που συμμετείχε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποτιμήσουν όσα ειπώθηκαν και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Από τη Βόρεια Ελλάδα στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν, πέραν του κ. Μόσχου, εκπρόσωποι από τα μπλόκα των Προμαχώνα, Μάλγαρα και Αμύνταιο.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αν και υπάρχουν και δύο θετικά», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας, που συμμετείχε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του από τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τουρτούρας αναφέρθηκε και στα θετικά της συνάντησης. «Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το αφορολόγητο, ενώ η συνδεδεμένη και εξισωτική δεν θα μπαίνουν σαν εισόδημα», είπε.

Προσέθεσε ότι «του ζητήσαμε να αποσύρει το ασφαλιστικό, το οποίο δυστυχώς παραμένει φοροεισπρακτικό», ενώ σημείωσε πως «η πρώτη κατοικία μας είναι διασφαλισμένη, αλλά για τα χωράφια μας το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιχειρηματικά δάνεια είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί με τους θεσμούς».

Στο κενό έπεσαν κατά τον κ. Τουρτούρα και οι προτάσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα για θέματα κόστους παραγωγής, αφού «ούτε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά ούτε και χαμηλό ρεύμα συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Τουρτούρας μας τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο του Προμαχώνα, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα, που παρέμεινε ανοιχτό σχεδόν 24 ώρες, έκλεισε εκ νέου. Στο τελωνείο του Προμαχώνα βρίσκονται αγρότες και από τη Χαλκιδική και την Κρήτη.

Κλειστά μέχρι τις 6 το απόγευμα και τα Τέμπη.

Νέα πορεία στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προγραμμάτισαν για την Παρασκευή εκπρόσωποι 22 μπλόκων σε συνάντηση που έγινε στην πόλη των Γιαννιτσών.

Μεταξύ των μπλόκων που θα επιχειρήσουν να «εισβάλλουν» την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβάνονται αυτά των Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Χαλκηδόνας, όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, Δημήτρης Παπαδάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024