Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστόλου: Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο με τους αγρότες

Αποστόλου: Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο με τους αγρότες

Στην τακτική του διαλόγου επιμένει η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες απέρριψαν τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποφασίζοντας να σκληρύνουν τη στάση τους με επ' αόριστον αποκλεισμούς του εθνικού οδικού δικτύου. «Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά...» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Στην τακτική του διαλόγου επιμένει η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες απέρριψαν τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποφασίζοντας να σκληρύνουν τη στάση τους με επ’ αόριστον αποκλεισμούς του εθνικού οδικού δικτύου.

«Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά…» δήλωσε στο Mega ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση αν οι αγρότες παραμείνουν στα μπλόκα.

Επιμένοντας στη διαδικασία του εξαντλητικού διαλόγου ο κ. Αποστόλου τόνισε: «Σκηνές σαν κι αυτές που είχαν βιώσει προηγούμενες περιόδους είτε ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα είτε στέλνοντάς τους τα ΜΑΤ δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουμε».

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα επηρεάσει και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λέγοντας: «Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία η οποία μας δεσμεύει. Δεν έχουν καταλάβει ότι αν πάμε πίσω την αξιολόγηση αυτό θα επηρεάσει και τον σχεδιασμό, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης».

Ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι με βάση την πρόταση της κυβέρνησης -συνδυάζοντας ασφαλιστικό και φορολογικό- όχι μόνο δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά βγαίνουν και κερδισμένοι.

«Με βάση τα ισχύοντα στα φορολογικά θα πληρώσουν πολύ λιγότερο φόρο και τελικά πληρώνοντας και το ασφάλιστρο αυτό που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες του ΟΓΑ, θα τους μείνει κέρδος από αυτή τη διαδικασία, τουλάχιστον γι΄αυτούς που είναι από 12.000 ευρώ και κάτω» είπε, εξηγώντας ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, αλλά και ότι δεν θα υπάρχουν τεκμήρια μέχρι το ίδιο ποσό.

Την Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε εκ νέου τους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει» με στόχο τη στήριξη των αδύναμων αγροτών, την άρση των στρεβλώσεων και με μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού κλάδου.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι προς όφελος της πλειονότητας των αγροτών, αφού επιφέρουν μικρότερη επιβάρυνση, σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, στους αγρότες που δηλώνουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ και που είναι σε ποσοστό άνω του 90% του συνόλου των αγροτών.

Πάντως, η αντίδραση των μπλόκων είναι αρνητική, με τους αγρότες των Τεμπών να χαρακτηρίζουν τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα».

Παράλληλα, χαρακτήρισαν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους και καλώντας τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024