Διαβουλεύσεις Αθήνας-ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο τρίτο Μνημόνιο
Επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές, αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η πληροφορία ότι έγινε δεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος με το ΔΝΤ και πως η κυβέρνηση έχει ήδη αιτηθεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο Μνημόνιο.
Επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η πληροφορία ότι έγινε δεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος που είχε η Ελλάδα με το ΔΝΤ και το οποίο είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου 2, το 2012.
«Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών» σημειώνει από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, υπεύθυνος για την Ελλάδα Αντρέας Αντριάνο.
Έτσι, αν υπάρξει συμφωνία, το ΔΝΤ θα συντάξει το νέο, δικό του, λεπτομερές μνημόνιο που ονομάζεται Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), δηλαδή Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και το οποίο θα πρέπει να «ταιριάξει» με το κείμενο της Κομισιόν (MoU) όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις των Μνημονίων 1 και 2 όπου τα δύο κείμενα «έτρεχαν» παράλληλα.
Ωστόσο, όπως έχει παρατηρηθεί, η πλήρης σύνταξη μνημονίου από την πλευρά του ΔΝΤ (MEFP) «συμπαρασύρει» σε πιο αυστηρές και λεπτομερείς δεσμεύσεις και το αντίστοιχο μνημόνιο των Ευρωπαίων (MoU).
Αργύρης Παπαστάθης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442