Ένας εκδότης μέσων ενημέρωσης και δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Ο εκδότης είναι ηλικίας 42 ετών και οι δημοσιογράφοι 35 και 50 ετών.

Οι έρευνες συνεχίζονται και θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις.

Σχόλιο από το Ποτάμι

Για την υπόθεση το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ηθικά έκθετη είναι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης από το γεγονός ότι ο εκδότης εφημερίδας με ανύπαρκτη κυκλοφορία, ο οποίος συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία του εκβιασμού, είχε υπογράψει με την ΕΡΤ συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο (9 Σεπτεμβρίου 2015).

»Το ότι πολλοί δημοσιογράφοι είχαν κινηθεί νομικά εναντίον του κατηγορώντας τον για συκοφαντία εις βάρος τους δεν ήταν λόγος να είναι πιο προσεκτικοί. Βόλευε άλλωστε γιατί οι περισσότεροι ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση.

»Όσο για την ιστοσελίδα Left.gr που δημοσίευσε σήμερα στην πρώτη σελίδα «βαθυστόχαστο» άρθρο έτερου συλληφθέντος με τίτλο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα» τι να πει κανείς. Δείξε μου τους φίλους σου…»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας