Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Καταδικάζει η Λευκωσία τον εμπρησμό τεμένους στο χωριό Δένεια

Με έντονο τρόπο η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε τον εμπρησμό του τεμένους στο χωριό Δένεια, της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με έντονο τρόπο η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασε τον εμπρησμό του τεμένους στο χωριό Δένεια, της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται και σε όποιες σκοπιμότητες αποσκοπούν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στις προσπάθειες για τερματισμό της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αρχηγό της Αστυνομίας για την ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς επίσης προς τον υπουργό Εσωτερικών για άμεση επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Τον εμπρησμό καταδίκασε με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται για μαχαιριά κατά της Κύπρου και των προσπαθειών για επανένωση του νησιού».

Μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974 στο χωριό κατοικούσαν 194 Ελληνοκύπριοι και 128 Τουρκοκύπριοι. Σήμερα διαμένουν 530 Ελληνοκύπριοι.

Πριν από ενάμισι χρόνο ολοκληρώθηκε η αναστήλωση του τεμένους, κατά την διάρκεια της οποίας τρεις νεαροί είχαν προκαλέσει υλικές ζημιές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024