Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρτσα, πιο κυρίαρχη από ποτέ, μπορεί να ξεφύγει 9 και 10 πόντους

Μπάρτσα, πιο κυρίαρχη από ποτέ, μπορεί να ξεφύγει 9 και 10 πόντους

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε,» προέβλεψε ο Ζεράρ Πικέ, αναφερόμενος στην La Liga, μετά την ισοπαλία (1-1) με τη Βαλένθια στο Mestalla, στις 5 Δεκεμβρίου. Δύο μήνες αργότερα, η πρόβλεψη του μέσου των Καταλανών, είναι σε καλό δρόμο...

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε,» προέβλεψε ο Ζεράρ Πικέ, αναφερόμενος στην La Liga, μετά την ισοπαλία (1-1) με τη Βαλένθια στο Mestalla, στις 5 Δεκεμβρίου. Δύο μήνες αργότερα, η πρόβλεψη του μέσου των Καταλανών, είναι σε καλό δρόμο.

Δέκα τέσσερα (14) παιχνίδια, πριν την ολοκλήρωση της La Liga, η Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει ένα μαξιλάρι απέναντι στους διώκτες της. Πότε μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο κυρίαρχη στο πρωτάθλημα. Μετά τη νίκη της Τετάρτης στο El Molinon (1-3) έφτασε στην μέγιστη απόστασης: έξι πόντους από την Ατλέτικο και επτά από την Ρεάλ Μαδρίτης επτά,που είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει να καλύψει την ήττα (0-4) που γνώρισε στο Classico του Bernabeu.

Ως εκ τούτου, πρακτικά, το πλεονέκτημα είναι επτά πόντους με Ατλέτικο και οκτώ με Ρεάλ Μαδρίτης. Ετσι κι αλλιώς απόψε οι Καταλανοί νικώντας στα Κανάρια Νησιά την Λας Πάλμας, θα καταφέρουν να εκτοξεύσουν αυτή την διαφορά στους 9 και 10 πόντους αντίστοιχα, μιας και η Ατλέτικο με την Ρεάλ παίζουν αύριο, με Βιγιαρεάλ (εντός) και Μάλαγα (εκτός) αντίστοιχα. Μία διαφορά πολύ γενναιόδωρη.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ότι το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών ευνοεί επίσης Barca, αφού οι μοναδικές επισκέψεις που μπορούν να την προβληματίσουν είναι σε El Madrigal και Anoeta. Θα επισκεφθεί Βιγιαρεάλ και Ρεάλ Σοσιεδάδ, ακριβώς πριν καi μετά το Classico, που είναι προγραμματισμένο για τις 3 Απριλίου στο Camp Nou.

Εν τω μεταξύ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, που διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, θα έχει την ευκαιρία να παίξει περισσότερα παιχνίδια στο Calderon (οκτώ) από ό,τι μακριά από το σπίτι (έξι). Η επιπλοκή για τον Σιμεόνε θα είναι σε δύο εβδομάδες, σε επισκέψεις στο Bernabeu και το Mestalla. Περίπλοκα θα είναι τα πράγματα για την Ρεάλ Μαδρίτης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, αφού θα παίξει στο Camp Nou με τη Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ζιντάν έχει να υποδεχθεί στο σπίτι Ατλέτικο, Θέλτα, Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ και Βαλένθια.

Παρά την ευφορία που υπάρχει στους Καταλανούς , ο Λουίς Ενρίκε επέμεινε μετά τη νίκη στη Χιχόν, ότι στο πρωτάθλημα δεν έχει αποφασιστεί. «Είμαι αισιόδοξος σε οποιαδήποτε κατάσταση συμβαίνει και ιδιαίτερα αν αυτή είναι ευνοϊκή, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το σημαντικό είναι να είμαστε εκεί όπου θα θέλαμε να είμαστε και εμείς να εξαρτώμαστε από εμάς τους ίδιους, είπε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024