Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βολές Τόσκα κατά Σφακιανάκη για «ικανότητες κάποιων σε δημόσιες σχέσεις»

Βολές Τόσκα κατά Σφακιανάκη για «ικανότητες κάποιων σε δημόσιες σχέσεις»

Ευθείες βολές επιφύλαξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας για τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Εμμ.Σφακιανάκη, ο οποίος απομακρύνθηκε από την θέση αυτή μετά από πολυετή επιτυχή θητεία.

Ευθείες βολές επιφύλαξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας για τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Εμμ.Σφακιανάκη, ο οποίος απομακρύνθηκε από την θέση αυτή μετά από πολυετή επιτυχή θητεία.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δ.Κυριαζίδη σχετικά με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Τόσκας δεν δίστασε να δηλώσει σχετικά με την απομάκρυνση Σφακιανάκη, ότι «η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι τις ικανότητες κάποιων στις δημόσιες σχέσεις και στον χρόνο που διαθέτουν στα μέσα ενημέρωσης».

Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του ερωτώντος βουλευτή ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Σφακιανάκη στην ελληνική κοινωνία ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια «με αγωνία έστησε αυτό το σύστημα δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά για εσάς πλέον δεν προσέφερε».

«Είναι κάτι ακατάληπτο. Είναι ανοσιούργημα» συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην «καθαίρεση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η οποία έγινε πριν συμπληρώσει την θητεία του (τον Απρίλιο)».

«Προχωρήσατε στην απομάκρυνση των εντίμων» τόνισε ο κ. Κυριαζίδης, λέγοντας στον κ. Τόσκα ότι «αν ακολουθείτε αυτά που λέγονται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τότε δίνετε το δείγμα και το μήνυμα για το πώς λειτουργούν τα Σώματα Ασφαλείας».

«Κάντε μια προκήρυξη να προσλάβετε ανθρώπους από τα Εξάρχεια που ξέρουν και καλύτερα τα πράγματα» είπε δηκτικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Νωρίτερα είχε μιλήσει για «παροπλισμό, αποθήκευση και παραγκωνισμό» άξιων της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνοντας πως «οι έννοιες ΣΥΡΙΖΑ και δημόσια τάξη είναι έννοιες ασύμβατες».

Απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις ο κ. Τόσκας είπε στον βουλευτή της ΝΔ: «Έχετε ξεχάσει την ιδιοκτησιακή αντίληψη της δεξιάς για τους σκληρούς μηχανισμούς του κράτους. Συνεχίζετε αυτή την αντίληψη».

Ενώ χαρακτήρισε περίεργο το ότι η ερώτηση κατατέθηκε τώρα εν μέσω των κρίσεων και όχι μετά την ολοκλήρωσή τους.

Αναφερθείς δε στην απομάκρυνση του απελθόντα αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δ.Τσακνάκη είπε ότι «δεν πρόκειται για καθαίρεση ή αποκεφαλισμό».

«Ο Τσακνάκης ήταν άξιος. Ολοκλήρωσε την διετή θητεία του. Ήταν χρόνος να μπει νέο αίμα. Τον τιμώ» είπε ο κ. Τόσκας.

Ενώ αναφερθείς στα κριτήρια που γίνονται οι κρίσεις, τόνισε: «Μακριά από μας οι λίστες. Εξεπλάγησαν τα υπηρεσιακά συμβούλια όταν τους είπαμε να πράξουν κατά συνείδηση».

«Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι έχει παρέλθει η ιδιοκτησιακή αντίληψη. Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας έχει καταλάβει ότι δεν ανήκει σε κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό. Τόσα χρόνια στην εξουσία η ΝΔ γιατί δεν έφτιαξε αντικειμενικά κριτήρια για τις κρίσεις;» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δήλωσε ότι «εμείς αμέσως μετά (σ.σ. τις κρίσεις) ξεκινάμε να φτιάξουμε αντικειμενικά κριτήρια».

Κατηγόρησε δε τη ΝΔ ότι «συγκαλύπτετε την αδιαφάνεια και προστατεύετε την διατήρηση των στεγανών».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024