Στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε την παραίτησή του ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις δηλώσεις του περί παραπλάνησης των αγροτών από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας , έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες» ανακοινώθηκε από το Μαξίμου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 3,6 ο κ. Σγουρίδης είχε δηλώσει: «Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά, δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» συνέχισε. 

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;». «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…» απάντησε ο κ. Σγουρίδης. «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κ.λπ.» απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

Αργότερα, και μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο υφυπουργός Υποδομών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για απομόνωση μίας «ατυχούς λέξης» από τη συνέντευξη και πρόσθεσε: «Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν. Τέλος, δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ