Τηλεοπτικές άδειες: Άλλα στοιχεία έστειλαν οι πρεσβείες, άλλα ανακοινώθηκαν
Νέες αποκαλύψεις με επίσημα κυβερνητικά έγγραφα δείχνουν, ότι άλλα στοιχεία εστάλησαν από τις ελληνικές πρεσβείες στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών στην Ευρώπη και άλλα παρουσίασε εκείνος στη συζήτηση στη Βουλή. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι στην Ευρώπη σε αντίστοιχες πληθυσμιακά χώρες λειτουργούν κατά μέσο όρο 2-4 κανάλια καταρρίπτονται από τα επίσημα έγγραφα.
Νέες αποκαλύψεις με επίσημα κυβερνητικά έγγραφα δείχνουν, ότι άλλα στοιχεία εστάλησαν από τις ελληνικές πρεσβείες στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών στην Ευρώπη και άλλα παρουσίασε εκείνος στη συζήτηση στη Βουλή.
Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι στην Ευρώπη σε αντίστοιχες πληθυσμιακά χώρες λειτουργούν κατά μέσο όρο 2-4 κανάλια καταρρίπτονται από τα έγγραφα που φέρνει στο φως η ιστοσελίδα liberal.gr.
Στη Μαδρίτη, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι λειτουργούν πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί, έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας με αποδέκτη τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, παρουσιάζει αναλυτικά εννέα τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στην περίπτωση του Λουξεμβούργου, που προκρίνεται από την κυβέρνηση ως μοντέλο όπου ο υπουργός αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, η αλληλογραφία της ελληνικής πρεσβείας με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι στη χώρα όπου ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 500.000 κατοίκους, λειτουργούν 15 κανάλια, 14 εκ των οποίων είναι ιδιωτικά. Παράλληλα, δεν προβλέπει καταβολή χρηματικού τιμήματος για την αδειοδότηση.
Αντίστοιχη διάψευση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς προήλθε και από την Κύπρο. Βάσει του πίνακα που εξέδωσε με non paper η κυβέρνηση, στην Κύπρο λειτουργούν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί, στοιχείο που διαψεύδει ο πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).