Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για το ειδικό τέλος στα παιχνίδια ΟΠΑΠ συζήτησαν Δραγασάκης-Τσακαλώτος-Παππάς

Για το ειδικό τέλος στα παιχνίδια ΟΠΑΠ συζήτησαν Δραγασάκης-Τσακαλώτος-Παππάς

Η εφαρμογή του ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ απασχόλησε σύσκεψη μεταξύ των Γ.Δραγασάκη, Ευ.Τσακαλώτου και Ν.Παππά και τη συμμετοχή στελεχών του ΟΠΑΠ. Ωστόσο με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για την αξιολόγηση και τη στιγμή που και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έχει πάρει διαστάσεις, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν συζητήθηκαν και άλλα θέματα. «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Ν.Παππάς.

Η εφαρμογή του ειδικού τέλους 5 λεπτών ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, μέτρο το οποίο έχει ήδη ψηφισθεί, απασχόλησε την σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και τη συμμετοχή στελεχών του ΟΠΑΠ.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι έντονες αντιδράσεις των πρακτόρων του ΟΠΑΠ αλλά και πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή του τέλους.

«Ψάχνουμε έναν καλύτερο τρόπο για να εισπράξουμε τα έσοδα που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος που επιβλήθηκε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ» είπε κυβερνητικό στέλεχος μετά τη συνάντηση.

Σημειώνεται πως το ειδικό τέλος έπρεπε να εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου, αλλά τεχνικά και άλλα εμπόδια δεν επιτρέπουν στο Δημόσιο να εισπράξει τα σχετικά έσοδα. Το συνολικό ποσό που έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό ως εκτιμώμενο έσοδο από την επιβολή του τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών στη σύσκεψη τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα στη σχέση του Δημοσίου με τον ΟΠΑΠ, όπως η υπόθεση των VLT’s, για την οποία υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει προσφύγει στη διεθνή διαιτησία και διεκδικεί αποζημίωση έως 1 δισ. ευρώ. Θέμα που εξετάστηκε ήταν και αυτό του διαδικτυακού στοιχήματος και του πλαισίου λειτουργίας του για το οποίο ο ΟΠΑΠ έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίδρασή τους.

Πάντως, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για την αξιολόγηση του προγράμματος και να επίκεινται για το θέμα και σημαντικές συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, το οποίο διαχειρίζεται ο κ. Παππάς, να έχει πάρει διαστάσεις, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μεταξύ των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών δεν συζητήθηκαν και άλλα θέματα.

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024