Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις αμιγώς αυτοκινητιστικές εφαρμογές, οι μηχανικοί της Nissan καταπιάστηκαν με μια εξίσου -με την ζωή του οδηγού- «καθιστική» καινοτομία, εξελίσσοντας μια καρέκλα που ξέρει να… «βρίσκει» τη θέση της στο γραφείο.

Αντλώντας έμπνευση από τα συστήματα υποβοήθησής στάθμευσης της Nissan και τα μελλοντικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης, η έξυπνη καρέκλα ή σύμφωνα με την επίσημη ονομασία της «Intelligent Parking Chair», μπορεί να «παρκάρει» τον εαυτό της στη σωστή θέση πίσω από ένα γραφείο ή τραπέζι βάζοντας τέλος στην ακαταστασία των εργασιακών χώρων.

Για να κάνουν εφικτή την παραπάνω λειτουργία οι μηχανικοί της Nissan δημιούργησαν μια ειδική βάση για μια τυπική καρέκλα γραφείου την οποία εξόπλισαν με ηλεκτροκινητήρες και ειδικά σχεδιασμένους τροχούς ώστε να μπορεί να κινείται και να στρίβει κατά 360 μοίρες.

Η καρέκλα επικοινωνεί με το σύστημα καμερών εσωτερικής παρακολούθησης ενός χώρου έχοντας έτσι την πλήρη εικόνα του, με αποτέλεσμα, να γνωρίζει την σωστή της θέση με ακρίβεια χιλιοστού και να μπορεί να μεταβεί εκεί χωρίς… χείρα βοηθείας -και ανεξαρτήτως από το πού έχει, εν τω μεταξύ,  βρεθεί και επίσης ανεξαρτήτως, απο το αν είναι κενή ή κάποιος κάθεται πάνω της.

Για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία… αυτοπλοήγησης της καρέκλας αρκεί ο ενδιαφερόμενος και επιφορτισμένος με το να τακτοποιήσει τις παρατημένες καρέκλες, να χτυπήσει παλαμάκια.

Όπως σημειώνει η Nissan για το τεχνολογικό εγχείρημα της καρέκλας που παρκάρει μόνη της, αποτελεί μέρος της προσπάθειας της «να δείξει πώς εμπλουτίζει τις ζωές των ανθρώπων μέσω των τεχνολογιών της».

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr