Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στρατηγικές επιβίωσης», παράσταση με φαντασία και χιούμορ

«Στρατηγικές επιβίωσης», παράσταση με φαντασία και χιούμορ

Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ανεβαίνει από τις 27 Φεβρουαρίου η παράσταση «Στρατηγικές επιβίωσης», σε σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου. Τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής παρουσιάζουν τη ζωή της Έμμυ σε επτά κεφάλαια. Εναλλάσσονται σε ρόλους και διηγούνται μέσα από επιλεγμένα λεκτικά μοτίβα και μέσω σωματικής δράσης την ιστορία της, μια από τις 50 μαρτυρίες που υπάρχουν μέσα […]

Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ανεβαίνει από τις 27 Φεβρουαρίου η παράσταση «Στρατηγικές επιβίωσης», σε σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου.

Τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής παρουσιάζουν τη ζωή της Έμμυ σε επτά κεφάλαια. Εναλλάσσονται σε ρόλους και διηγούνται μέσα από επιλεγμένα λεκτικά μοτίβα και μέσω σωματικής δράσης την ιστορία της, μια από τις 50 μαρτυρίες που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο του βρετανικού δικτύου Ακούγοντας Φωνές.

Η Στρατηγική Επιβίωσης της Έμμυ είναι μία και απόλυτη. Θέλει να ζήσει ακόμα και όταν όλα γύρω της μοιάζουν τρομακτικά και αφιλόξενα. Θέλει να συμφιλιωθεί με τις φωνές που κατοικούν μέσα της, να την ακούσουν και να της δώσουν χώρο για να υπάρξει.

Σε έναν κόσμο γεμάτο ετερόκλητες αφετηρίες ζωής , διαφορετικές διαδρομές και συγκρουσιακές καταστάσεις, οι άνθρωποι συνειδητά ή ασυνείδητα αναπτύσσουν τρόπους και μεθόδους επιβίωσης. Προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, ορατά και αόρατα, τις δυσκολίες που τους δημιουργούν οι άλλοι ή το ίδιο τους το μυαλό, για να μπορέσουν να ζήσουν και στην καλύτερη περίπτωση να ευτυχήσουν.

Καθημερινά η Έμμυ – και ο αόρατος θίασος που την ακολουθεί – γίνεται πρωταγωνίστρια σε μιούζικαλ , θρίλερ , κωμειδύλλιο ή τηλεπαιχνίδι. Όποιο και αν είναι το πλαίσιο, εκείνη αγωνίζεται με κάθε μέσο που διαθέτει, ακόμα και όταν το μόνο όπλο που της έχει απομείνει είναι η λαβή από το σπαθί της ή μια οδοντόβουρτσα.

Παλεύει απέναντι στην «κανονικότητα» του μέσου όρου, για να γίνει αποδεκτή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με τις «φωνές» της, αλλά και να ενταχθεί στον περιβάλλον της. Εκεί, όπου πρέπει να ακούς όσα ακούν και οι υπόλοιποι και όχι όσα ακούς εσύ μέσα στο κεφάλι σου. Οι «φωνές» της πρέπει να σωπάσουν, διότι μόνο αν είσαι η Ζαν ντ’ Αρκ ή ο Ρόμπερτ Σούμαν μένεις στην ιστορία ως κάτι ξεχωριστό. Αν είσαι η Έμμυ ή ο Γιάννης μένεις στο περιθώριο.


Πληροφορίες

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα

Πρεμιέρα 27 Φεβρουαρίου 2016
Για 10 παραστάσεις
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 €, φοιτητικό, άνω των 65 ετών: 8 €, κάρτα ανεργίας, κάρτα ΣΕΗ: 5 €

Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου
Επιμέλεια και σύνθεση κειμένων: Χριστίνα Σαμπανίκου
Κίνηση: Άρτεμις Λαμπίρη
Μουσική επιμέλεια – πρωτότυπη σύνθεση: Ορέστης Τάνης
Εικαστικό Περιβάλλον: Παρασκευή Φερεντίνου
Φωτισμοί – φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Lazy Boy*
Σύμβουλος Δραματουργίας: Εύη Προύσαλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή

Παίζουν: Βίκυ Αδάμου, Χρήστος Καπενής, Μαρία Μπαλούτσου, Γιώργος Νικολαίδης

entertainment.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024