Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιζαν ή εμπόδιζαν αυτοκίνητα για να ληστέψουν τους οδηγούς

Εμβόλιζαν ή εμπόδιζαν αυτοκίνητα για να ληστέψουν τους οδηγούς

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που λήστευε οδηγούς με τη μέθοδο εμβολισμού οχημάτων ή ανάσχεσης της πορείας τους σε περιοχές της δυτικής Αττικής έβαλε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Στον καταυλισμό Ρομά Νέας Ζωής Ασπροπύργου, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, που ενέχονται σε τουλάχιστον 16 ληστείες οδηγών κατ' αυτόν τον τρόπο.

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που λήστευε οδηγούς με τη μέθοδο εμβολισμού οχημάτων ή ανάσχεσης της πορείας τους σε περιοχές της δυτικής Αττικής έβαλε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Σε επιχείρηση το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον καταυλισμό Ρομά Νέας Ζωής Ασπροπύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ηλικίας 18, 19, 25 και 26 ετών.

Αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους -ένας 23χρονος κι ένας αγνώστων στοιχείων-, ενώ συνελήφθησαν ένας 42χρονος για παράνομη οπλοκατοχή κι ένας 17χρονος διωκόμενος με ένταλμα για ληστείες.

Σε έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, πλήθος από ρόπαλα, τσεκούρια και βαριοπούλες, καθώς και 10 ναρκωτικά χάπια.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, διέπρατταν ληστείες με τη μέθοδο της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος (εμβολισμός) ή παρεμπόδισης της πορείας των οχημάτων. Κατά την αποβίβαση των οδηγών, με τη χρήση βίας και ξύλινων ροπάλων, τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον δύο μέλη της οργάνωσης έκλεβαν κατά τις βραδινές ώρες από διάφορες περιοχές της Αττικής τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τους εμβολισμούς, που έκανε ένας τρίτος δράστης. Όλα τα μέλη, μετά την αποβίβαση του παθόντα οδηγού, τους επιτίθονταν και τους λήστευαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπών σε διάφορες περιοχές της δυτικής Αττικής.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα, καθ’ έξη και κατά συναυτουργία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Η Αστυνομία ερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024