Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διχάζει τα αγροτικά μπλόκα η κατάθεση προτάσεων στο Μαξίμου

Διχάζει τα αγροτικά μπλόκα η κατάθεση προτάσεων στο Μαξίμου

Δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων η πρωτοβουλία των συναδέλφων της Φθιώτιδας να καταθέσουν προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, τόσο επί του ασφαλιστικού όσο και επί του φορολογικού.

Δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων η πρωτοβουλία των συναδέλφων της Φθιώτιδας να καταθέσουν προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, τόσο επί του ασφαλιστικού όσο και επί του φορολογικού.

Στα Μάλγαρα οι αγρότες τόνισαν ότι δεν γνώριζαν για την κίνηση αυτή, παρά το γεγονός ότι είναι μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού, προσθέτοντας ότι τα αιτήματα είναι κοινά και δεν μπορεί το κάθε μπλόκο να καταθέτει ξεχωριστές προτάσεις.

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την κίνηση συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.

Υπογραμμίζουν ότι οι ίδιοι έχουν από την περασμένη Τετάρτη στείλει τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση, προτάσεις με τις οποίες έχουν συνταχθεί και 30 αγροτικά μπλόκα -και αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση για διάλογο με βάση τις προτάσεις αυτές.

Οι ίδιοι ανακοίνωσαν ότι «η προκαθορισμένη συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό για την Τρίτη μετατίθεται για αμέσως μετά την επιστροφή του από το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες» και συμπλήρωναν:

«Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις ανθρώπων που προσπαθούν να τραυματίσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες όλη της χώρας, ενωμένοι κάτω από τα αιτήματα και τις προτάσεις που έλαβε η κυβέρνηση την Τετάρτη» προσθέτουν οι αγρότες των Τεμπών.

Σε κλιμάκωση του αγώνα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι τονίζουν ότι δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει.

Μιλώντας στο Mega, o αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας χαρακτήρισε αναμενόμενο να υπάρξουν διαφορετικές γραμμές μεταξύ των εκπροσώπων των μπλόκων, προσθέτοντας πάντως ότι εκείνοι προσπάθησαν στη σύσκεψη της προηγούμενης Κυριακής να ενοποιήσουν τα αιτήματα όλων των μπλόκων.

«Δυστυχώς κάποιοι μαθημένοι και από παλιότερα -ήταν στρωμένο το τραπέζι από τον κ. Αποστόλου από καιρό, αφού τους έχει και σε κάποιους οργανισμούς διορισμένους- (ήταν αναμενόμενο) να παίξουν αυτό το παιχνίδι» είπε ο κ. Μπούτας.

Αιχμηρή είναι και η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία κάνει λόγο για «διάφορους «προθύμους» που αλληλοσπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου» και καταλήγει:

«Διαμηνύουμε προς την κυβέρνηση και σ’ όλους όσοι, με διάφορους, τρόπους, την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».

Οι αγρότες της Πελοποννήσου περιμένουν το διάλογο με τον πρωθυπουργό απειλώντας ωστόσο ότι από την Τετάρτη δεν θα περνούν αγροτικά προϊόντα στην Αθήνα. Παραμένουν στην κλειστή εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου για 24η μέρα ενώ κλειστή ήταν τη Δευτέρα και η παλιά εθνική οδός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024