Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεμινάριο Tai Chi στο δάσος της Πάρνηθας

Σεμινάριο Tai Chi στο δάσος της Πάρνηθας

Μύρισε άνοιξη και ο ηλιόλουστος καιρός αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία για να πάρουμε… τα βουνά ανηφορίζοντας μέχρι το ελατόδασος της Πάρνηθας την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου για μια καθ’ όλα ωφέλιμη και αναζωογονητική εμπειρία, μακριά από την καθημερινή ρουτίνα και το θόρυβο της πόλης. Εκεί θα βρίσκεται η Δήμητρα Ζήρου, δασκάλα Tai Chi Chuan, για να […]

Μύρισε άνοιξη και ο ηλιόλουστος καιρός αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία για να πάρουμε… τα βουνά ανηφορίζοντας μέχρι το ελατόδασος της Πάρνηθας την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου για μια καθ’ όλα ωφέλιμη και αναζωογονητική εμπειρία, μακριά από την καθημερινή ρουτίνα και το θόρυβο της πόλης.

Εκεί θα βρίσκεται η Δήμητρα Ζήρου, δασκάλα Tai Chi Chuan, για να μας συστήσει και να μας μυήσει στα μυστικά της θαυμαστή αυτής πολεμικής τέχνης, μέσω ενός τρίωρου σεμιναρίου, κατάλληλο για όλους (αρχάριους και προχωρημένους).

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από το καταφύγιο Φλαμπούρι, το οποίο αποτελεί και το σημείο συνάντησης (στις 10.30 π.μ.). Το μάθημα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, για αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους στο e-mail: info@flabouri.gr. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ και περιλαμβάνει συμμετοχή στο σεμινάριο και γεύμα στο Φλαμπούρι (κυρίως πιάτο, σαλάτα, ψωμί, κρασί). Στο τέλος του σεμιναρίου -κατά την διάρκεια τους γεύματος- οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τη δασκάλα, να ενημερωθούν και να λύσουν τις όποιες απορίες τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215
Ωράριο επικοινωνίας 10:00 – 17:0
0

  • Λίγα λόγια για το Tai Chi

Το Tai Chi Chuan είναι μια άσκηση προσιτή σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματικού βάρους και σωματικής κατάστασης και έχει κερδίσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Είναι από τις αρχαιότερες Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες και ανήκει στα λεγόμενα εσωτερικά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει τα μέσα και τη δυνατότητα στον ασκούμενο να εξερευνήσει και να κάνει πραγματικότητα το δικό του υπέρτατο ανθρώπινο δυναμικό καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας το νου και το σώμα.

Ο όρος Tai Chi όπως μεταφράζεται από τα ιδεογράμματα που το περιγράφουν, σημαίνει Μεγάλο Υπέρτατο, ένα διπλό υπερθετικό που είναι πέρα από κάθε ακριβή μετάφραση και περιγραφή. Εννοεί τη βελτίωση και την πρόοδο προς το υπέρτατο, την αέναη ύπαρξη και το μέγα άπειρο. Το Tai Chi έχει τις ρίζες του στη φιλοσοφία του Ταοϊσμού και την έννοια των ισότιμων αλλά αντιθέτων και συμπληρωματικών Γιν και Γιάνγκ, το αρνητικό και το θετικό, τη συστολή και τη διαστολή, τη σκιά και το φως. Η έννοια αυτή απεικονίζεται και στο γνωστό σύμβολο του Tai Chi.

Το Tai Chi λειτουργεί ταυτόχρονα ως πολεμική τέχνη, ως σύστημα άσκησης, ως θεραπεία, και ως πνευματική πρακτική, ευνοώντας τη διατήρηση της σωματικής και νοητικής υγείας και της μακροζωίας.

Οι τρόποι με τους οποίους η άσκηση στο Tai Chi επιδρά στη σωματική και ψυχολογική κατάσταση κάθε ατόμου είναι:

  • Ρυθμίζει τον μυϊκό τόνο των σκελετικών μυών.
  • Βελτιώνει τον συντονισμό της κίνησης.
  • Βελτιώνει την ισορροπία.
  • Βελτιώνει την στάση του σώματος.
  • Βελτιώνει το βάδισμα.
  • Ισχυροποιεί την μυϊκή δύναμη.
  • Βοηθά στην διατήρηση συναισθηματικής και νοητικής σταθερότητας.
  • Αυξάνει την ευλυγισία και διατηρεί το κανονικό εύρος κίνησης.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024