Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 2.200 πρόσφυγες φτάνουν Πειραιά- Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι

Πάνω από 2.200 πρόσφυγες φτάνουν Πειραιά- Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι

Δύο επιβατηγά πλοία με 1.295 πρόσφυγες κατέπλευσαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά από τη Λέσβο και άλλα 982 άτομα. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς (Ε1 και Ε7) του λιμανιού, καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Δύο επιβατηγά πλοία με 1.295 πρόσφυγες κατέπλευσαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς (Ε1 και Ε7) του λιμανιού καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Συγκεκριμένα το «Νήσος Ρόδος» μετέφερε 635 άτομα από τη Χίο και 575 από τη Μυτιλήνη, ενώ το «Blue Star 2» 85 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το καταμαράν «Τera jet» με 982 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο.

Στο μεταξύ, άλλοι 804 πρόσφυγες διασώθηκαν από το Λιμενικό το τελευταίο 24ωρο, σε 20 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω.

Την Τρίτη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για το προσφυγικό, δήλωσε ότι η λειτουργία του προαναχωρησιακού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από τις 18 Φεβρουαρίου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το προαναχωρησιακά κέντρα στο Σχιστό, αλλά και στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι κέντρα κράτησης, αλλά ελεύθερης εισόδου και εξόδου, ελεγχόμενα στη διάρκεια της ημέρας και κλειστά και φυλασσόμενα τη νύχτα.

Είπε ακόμα ότι η δυναμικότητά τους θα καθοριστεί με βάση τις δυνατότητες του υπουργείου ‘Αμυνας, που για το Σχιστό δεν μπορεί να ξεπεράσει κατά τη ρεαλιστικότερη εκτίμηση τα 1500 άτομα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, πρόσθεσε ο κ.Δρίτσας, μιλάμε για μικρότερο αριθμό.

Εξηγώντας για ποιο λόγο δεν έχουν επιλεχθεί ως χώροι αποβίβασης μεταναστών τα άλλα λιμάνια της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος, υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε δραστικά στην αποσυμφόρηση του προβλήματος στην Αττική, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες κρατικές υποδομές σε αυτά τα λιμάνια που θα βοηθούσαν στη διαχείριση της προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024