Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φέσσας: Προειδοποιήσεις για μεταρρυθμίσεις και υπερφορολόγηση

Φέσσας: Προειδοποιήσεις για μεταρρυθμίσεις και υπερφορολόγηση

Καμπανάκι για πολλοστή φορά κρούει για τη στασιμότητα που επικρατεί σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, καθώς και στον επιχειρηματικό τομέα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε συνέντευξή του στη γερμανική «Handelsblatt».

Καμπανάκι για πολλοστή φορά κρούει για τη στασιμότητα που επικρατεί σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε συνέντευξή του στη γερμανική «Handelsblatt».

Μιλά για εκκρεμότητες σχεδόν στο 64% των δεσμεύσεων του Μνημονίου που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο, καθώς και για αρνητικές συνέπειες που θα φέρει μια νέα αύξηση της φορολογίας.

«Αν η φορολόγηση και το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνεχίσουν να αυξάνονται, όπως οι τρέχουσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες υποδηλώνουν, θα υπάρξει σίγουρα ισχυρή οπισθοδρόμηση τόσο στα δημόσια έσοδα όσο και στην ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να κρατήσει το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της και τις ανταγωνιστικές επχιειρήσεις στη χώρα» λέει χαρακτηριστικά ο Φέσσας.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Φέσσας, πέραν των φόρων, χαρακτηρίζει στάσιμες τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και στον επιχειρηματικό τομέα, ενώ βλέπει πρόοδο στις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας ωστόσο ότι απαιτούνται τολμηρότερα βήματα.

Επαναλαμβάνει ότι οι ξένοι επενδυτές δεν θα έρθουν αν δεν αρθεί η αβεβαιότητα και δεν οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης. Πρέπει αφενός να αισθανθούν ασφαλείς και ευπρόσδεκτες οι ξένες εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, αφετέρου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024