Αντιδιαδηλώσεις «απέναντι» από τις συγκεντρώσεις του ξενοφοβικού Pegida
Το γερμανικό αντιισλαμικό, αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida οργάνωσε το Σάββατο συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη προσφύγων και μεταναστών. Στις περισσότερες από τις πόλεις αυτές οργανώθηκαν ταυτόχρονα και αντιδιαδηλώσεις.
Το γερμανικό αντιισλαμικό, αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida οργάνωσε το Σάββατο συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Το ακροδεξιό κίνημα των «Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», ξεκίνησε από την πόλη της Δρέσδης στην ανατολική Γερμανία το 2014.
Μετά την κάμψη που γνώρισε τον περασμένο χρόνο, το κίνημα ενισχύθηκε και πάλι λόγω του αρνητικού κλίματος που δημιούργησε η εισροή 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων φέτος στη χώρα.
Το Pegida είχε καλέσει για σήμερα 14 χώρες να διαδηλώσουν κατά των προσφύγων με σύνθημα «Ευρώπη Φρούριο».
Στη συγκέντρωση της Δρέσδης η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 8.000, πολύ κάτω από την πρόβλεψη της αστυνομίας.
Ταυτόχρονα εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση στη Δρέσδη με σύνθημα «Αλληλεγγύη αντί για Αποκλεισμό».
Στη Γαλλία συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στο Καλαί και στο Μονπελιέ.
Στο Αμστερνταμ, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε συλλήψεις διαδηλωτών του Pegida ή αντιδιαδηλωτών έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης.
Δεκάδες διαδηλωτές αντιπαρατέθηκαν σε αντιδιαδηλωτές που φώναζαν «Οι Πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι, οι Φασίστες όχι».
Στην Πράγα, η αστυνομία προσπάθησε να κρατήσει σε απόσταση τους διαδηλωτές του Pegida και τους αντιδιαδηλωτές.
Διαδηλώσεις του Pegida οργανώθηκαν επίσης στη Βαρσοβία (Πολωνία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Γκρατς (Αυστρία) και στο Μπέρμιγχαμ (Βρετανία).
Στις περισσότερες από τις πόλεις αυτές οργανώθηκαν ταυτόχρονα και αντιδιαδηλώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
- Τρανπ: «Εξαφάνισε» τα μέλη της επιτροπής εκλογικής βοήθειας – Φόβοι για «χάος» στις ενδιάμεσες εκλογές
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
- Ισπανία: Συγκλονιστικά βίντεο από τη φονική φωτιά – 12 νεκροί – Κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442