Συναγερμός στη Μαδρίτη λόγω φάρσας για βόμβα σε πτήση προς το Ριάντ
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο διεθνές αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης έπειτα από απειλή για βόμβα -που τελικώς αποδείχθηκε φάρσα- η οποία καθήλωσε στον αερολιμένα αεροσκάφος της Saudi Arabian Airlines (Saudia) που επρόκειτο να απογειωθεί με προορισμό το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης έπειτα από απειλή για βόμβα -που τελικώς αποδείχθηκε φάρσα- η οποία καθήλωσε στον αερολιμένα αεροσκάφος της Saudi Arabian Airlines (Saudia) που επρόκειτο να απογειωθεί με προορισμό το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο συναγερμός σήμανε αφότου βρέθηκε στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου, καρφωμένο με ένα μαχαίρι, σημείωμα γραμμένο στα αγγλικά που περιείχε απειλή για βόμβα.
Κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας και οι υπηρεσίες διάσωσης, όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και διεξήχθησαν έρευνες στο αεροσκάφος που απομονώθηκε στον αεροδιάδρομο.
Το Boeing 777-200 της Saudia, με αριθμό πτήσης SVA 226, επρόκειτο να απογειωθεί στις 10:50 (11:50 ώρα Ελλάδας).
Εκπρόσωπος της Saudia δήλωσε λίγο αργότερα στο Reuters πως επρόκειτο για φάρσα. «Είναι άλλη μία φάρσα, όμως πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα» δήλωσε μιλώντας στο Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρεις ασκήσεις που τα βάζουν με την κακή στάση σώματος
- ΕΦΚΑ: Τρία πακέτα αναδρομικών σε συνταξιούχους – Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι πληρωμές
- Συνταγή: Σολομός με noodles και λαχανικά
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις δύο επιθέσεις – Βαρύ το κατηγορητήριο
- Axios: H CENTCOM θα παρουσιάσει στον Τραμπ σχέδιο για σύντομο και ισχυρό πλήγμα κατά του Ιράν
- Πρωινό: Εννέα τροφές για ενέργεια όλη τη μέρα
- Αλλάζει ο καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Grand Theft Auto VI: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442