Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ιερό» μυστήριο ο φάκελος του Ιερώνυμου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

«Ιερό» μυστήριο ο φάκελος του Ιερώνυμου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, κατέθεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Με το υλικό του φακέλου υποστηρίζεται ότι οι λόγοι για τους οποίους δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, κατέθεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κατά την πρώτη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) την Τετάρτη.

Το περιεχόμενο του φακέλου δεν έγινε γνωστό ούτε προς το παρόν θα γίνει περαιτέρω χρήση του. Με το υλικό του φακέλου υποστηρίζεται ότι οι λόγοι για τους οποίους δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήταν προσωπικοί, όπως εγράφη στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της.

Ο μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για τη Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Γενεύη, στην οποία εκπροσώπησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ακολούθησε συζήτηση επ’ αυτού του θέματος και για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπηθεί η Εκκλησία της Ελλάδος.

Επιπλέον, η ΔΙΣ έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του μητροπολίτη Καρπενησίου Νικολάου, για την υπηρεσία του οποίου επί 58 έτη ως κληρικού εξέφρασε την ευαρέσκειά της.

Επίσης, αποφάσισε να αποσταλεί συγχαρητήρια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβο περί αναγνωρίσεως αυτού από την Εκκλησία της Ελλάδος ως κανονικού Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024