Σέρβος ΥΠΕΞ: Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η Ελλάδα για αναγνώριση του Κοσόβου
Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο να το πράξουν, δηλώνει ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών. Η πίεση είναι «ασφυκτική» ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, λέει ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος συναντάται την Τρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, ζητώντας διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μεταβληθεί η στάση της Αθήνας.
Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο να το πράξουν, δηλώνει ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών.
Η πίεση είναι «ασφυκτική» ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, λέει ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος θα έχει συνάντηση την Τρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, ζητώντας διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μεταβληθεί η στάση της Αθήνας.
Μιλώντας στην εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου, ο Ίβιτσα Ντάτσιτς ανέφερε ότι «πρωταρχικός στόχος της Σερβίας είναι να μην αλλάξουν στάση στο ζήτημα του Κοσόβου η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Κύπρος».
Ωστόσο, επεσήμανε πως «οι χώρες αυτές και ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Ρουμανία δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να αναθεωρήσουν τη στάση τους».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας θεωρεί βέβαιο ότι η Κύπρος, η Ισπανία και η Σλοβακία δεν θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ενώ για την Ελλάδα και τη Ρουμανία εκτιμάται ότι είναι «ευάλωτες».
Ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι σήμερα, Τρίτη, θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά -στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της ΝΑ Ευρώπης στη Σόφια- από τον οποίο, όπως είπε, αναμένει να ακούσει ότι η Αθήνα δεν θα αλλάξει στάση στο θέμα του Κοσόβου.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων