Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε ποια ηλικία γνωρίζουμε τον ΕΡΩΤΑ της ζωής μας

Σε ποια ηλικία γνωρίζουμε τον ΕΡΩΤΑ της ζωής μας

Και άλλα στάδια – ορόσημα σε μια σχέση.

Κέλλυ Κουναλάκη

Πόσο καιρό σας πήρε να φιλήσετε για πρώτη φορά τον σύντροφο σας; Πόσο καιρό σας πήρε μέχρι να κοιμηθείτε μαζί του, ή να πείτε «σ’αγαπώ»; Οι απαντήσεις του καθενός διαφέρουν και ποικίλουν, αλλά μια έρευνα το Match.com ήρθε να δώσει απαντήσεις, βγάζοντας έναν μέσο όρο.
Η ιστοσελίδα ρώτησε πάνω από 2,000 άτομα για τις σχέση τους, ρωτώντας τα πάντα, από το πότε έγιναν φίλοι στο Facebook με τον/την σύντροφο τους, μέχρι το πότε γνώρισαν για πρώτη φορά το έτερον τους ήμισυ.
Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση γυναίκα βρίσκει τον σύντροφο της ζωής της στην ηλικία των 25, ενώ οι άντρες βρίσκουν την αδερφή ψυχή τους στα 28. Οι μισοί από το δείγμα των ατόμων που απάντησαν στην συνέντευξη βρίσκουν το ταίρι τους στα 20. H μελέτη αποκάλυψε επιπλέον πως οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να περάσουν πέντε μήνες με τον άνθρωπο τους μέχρι να πουν το περιβόητο «σ΄αγαπώ». Τόσο καιρό περίπου περιμένουν για να αλλάξουν και το marital status στο Facebook και τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι να αποκτήσουν (ή να παραχωρήσουν) ένα συρτάρι με τα πράγματα τους στο σπίτι του ενός.
Αρκετό ενδιαφέρον έχει ότι ένα ζευγάρι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πιαστεί χέρι –χέρι από το να φιληθεί και συγκεκριμένα το 34% είπε πως περιμένει μία με δύο βδομάδες μέχρι να συμβεί αυτό, ενώ το 31% είπε πως αν το πρώτο ραντεβού πάει καλά, επιδιώκει να φιλήσει το άλλο άτομο το ίδιο βράδυ.
Όσον αφορά για το σεξ της πρώτης φοράς, οι απόψεις διίστανται. Το 27% αναφέρει πως περιμένει μία με δύο εβδομάδες γι’ αυτό το βήμα, ενώ το 23% λέει πως περιμένει τουλάχιστον έναν μήνα.
Μακριά από τα ρομαντικά προνόμια μιας σχέσης στα πρώτα της βήματα, οι ερωτηθέντες καλέστηκαν να απαντήσουν το πότε αρχίζουν να αισθάνονται άνετα με τον σύντροφο τους και σχεδόν ομόφωνα οι συνεντευξιαζόμενοι απάντησαν μετά τους έξι μήνες. Περίπου τότε ένα άτομο μπαίνει στη διαδικασία να συστήσει τον/την σύντροφο του και στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Το 33% των ανθρώπων αρχίζουν να συζητούν για το κοινό τους μέλλον στον έναν χρόνο, με τον αρραβώνα να έρχεται στα δύο χρόνια, τον γάμο στα τρία και το πρώτο παιδί στα τέσσερα χρόνια σχέσης.
Παρά τις έρευνες και τα στατιστικά το σημαντικό είναι να θυμάστε πως ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του χρόνους και το πότε θα γνωρίσετε «τον έναν» δεν είναι τόσο προδιαγεγραμμένο.

woman.in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024