Χωρίς σαφή πρόταση οι επιστήμονες δεν συνεχίζουν το διάλογο για το Ασφαλιστικό
Τη διακοπή του διαλόγου με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό μέχρι να τους δοθεί συγκεκριμένη πρόταση από το υπουργείο Εργασίας αποφάσισαν σε νέα σύσκεψη οι επιστημονικοί φορείς. Καταγγέλλοντας ότι ακόμη δεν έχουν πάρει «συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, παρά μόνο αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και αυθαίρετους ισχυρισμούς», καλούν τα μέλη τους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Τη διακοπή του διαλόγου με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό μέχρι να τους δοθούν τα αναγκαία στοιχεία και συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας αποφάσισαν σε νέα σύσκεψή τους οι επιστημονικοί φορείς της χώρας.
Καταγγέλλοντας ότι ακόμη δεν έχουν πάρει «συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, παρά μόνο αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και αυθαίρετους ισχυρισμούς», καλούν τα μέλη τους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
«Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το Υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει» τονίζουν.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μετά από τη νέα σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του ΟΕΕ, «παρόλο που προσήλθαμε στο διάλογο με καλή διάθεση, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε πάρει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το Υπουργείο Εργασίας, παρά μόνο αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και αυθαίρετους ισχυρισμούς.»
» Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε το διάλογο. Θέλουμε άμεσα τα στοιχεία και μόλις τα έχουμε, θα τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα προσέλθουμε ξανά στο διάλογο με τις προτάσεις μας».
«Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουμε για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή μας στο προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό, και ζητούμε την απόσυρσή του και διάλογο από μηδενική βάση. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το Υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
- Δημοσθένης: Παράφορο πάθος και γνήσια τραγικότητα (Μέρος Α’)
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- ΥΠΕΞ για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής: Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει ύψιστη προτεραιότητα
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)







![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442