Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Η κοινωνία ασφυκτιά από φόρους, η κυβέρνηση στραγγαλίζει την οικονομία

ΝΔ: Η κοινωνία ασφυκτιά από φόρους, η κυβέρνηση στραγγαλίζει την οικονομία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα στοιχεία το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών στο τέλος του 2015. «Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την πραγματική οικονομία, η κοινωνία ασφυκτιά από φόρους», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Χρ.Σταϊκούρας και ο Απ.Βεσυρόπουλος.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα στοιχεία το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών στο τέλος του 2015. «Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την πραγματική οικονομία, η κοινωνία ασφυκτιά από φόρους», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του τομέα Φορολογικής Πολιτικής Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως αναφέρουν «η Κυβέρνηση της Αριστεράς, με την πολιτική της αύξησης των φόρων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ακολουθεί, “επιτυγχάνει” τόσο τη συρρίκνωση των φορολογικών εσόδων όσο και τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο».

Συγκεκριμένα, προσθέτουν, τα φορολογικά έσοδα, το 2015, είναι μειωμένα κατά 710.000.000 ευρώ έναντι του 2014. «Κι αυτό, παρά την επιβολή από την Κυβέρνηση της Αριστεράς νέων φόρων ύψους άνω του 1 δις ευρώ μόνο για το 2015».

Παράλληλα, «οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, στο τέλος Δεκεμβρίου 2015, διαμορφώθηκαν στα 85 δισ. ευρώ. Μάλιστα, εφέτος, δημιουργήθηκε “νέο ληξιπρόθεσμο χρέος” ύψους 13,5 δισ. ευρώ, εκ του οποίου το 1,7 δισ. ευρώ μέσα στο Δεκέμβριο.»

Η κυβέρνηση, επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση, «με την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, έχει “στραγγαλίσει” την πραγματική οικονομία, έχει διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

«Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τις έωλες θριαμβολογίες και να αντιληφθεί, έστω και με καθυστέρηση και μεγάλο συσσωρευμένο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία μέσα στο 2015, ότι μόνο η λελογισμένη, σταδιακή μείωση των φόρων και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων και να δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην οικονομία» καταλήγουν οι κ.κ Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024