Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με Μεξικό και Ιράν η Εθνική και στο βάθος... Ιταλία, Κροατία

Με Μεξικό και Ιράν η Εθνική και στο βάθος… Ιταλία, Κροατία

Στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο θα διεκδικήσει από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου η εθνική ανδρών την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο "House of Basketball" στις εγκαταστάσεις της FIBA στη Γενεύη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον Α' όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο μαζί με Μεξικό και Ιράν. Στον Β' όμιλο στο Τορίνο, κληρώθηκαν οι Τυνησία, Κροατία και Ιταλία.

Στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο θα διεκδικήσει από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου η εθνική ανδρών την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο «House of Basketball» στις εγκαταστάσεις της FIBA στη Γενεύη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε στον Α’ όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο μαζί με Μεξικό και Ιράν. Στον Β’ όμιλο στο Τορίνο, κληρώθηκαν οι Τυνησία, Κροατία και Ιταλία.

Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα με το Ιράν (4/7), την επόμενη ημέρα έχει ρεπό και στις 6/7 θα αντιμετωπίσει το Μεξικό. Στις 7 Ιουλίου θα υπάρχει ρεπό για όλες τις ομάδες, την επόμενη ημέρα θα διεξαχθούν τα χιαστί παιχνίδια και για τις 9 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο τελικός. Υψηλές οι πιθανότητες να διεκδικήσει απέναντι στην οικοδέσποινα Ιταλία την πρόκριση η εθνική ανδρών.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 4-9 Ιουλίου στο Τορίνο και τη Σερβία, ενώ στις Φιλιππίνες 5-10 Ιουλίου.

Όσον αφορά στο σύστημα διεξαγωγής, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν χιαστί και οι δύο νικήτριες, θα διεκδικήσουν στον τελικό του κάθε Προολυμπιακού Τουρνουά το εισιτήριο για το Ρίο.

Μόνο η πρώτη από τις έξι ομάδες του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του 2016 στο Ρίο. Τα άλλα δύο Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν σε Βελιγράδι (Σερβία) και Μανίλα (Φιλιππίνες).

Οι όμιλοι των προολυμπιακών

Σερβία (Βελιγράδι)
Α’ όμιλος

Σερβία
Ανγκόλα
Πουέρτο Ρίκο

Β’ όμιλος
Ιαπωνία
Τσεχία
Λετονία

Φιλιππίνες (Μανίλα)

Α’ όμιλος
Τουρκία
Σενεγάλη
Καναδάς

Β’ όμιλος

Γαλλία
Νέα Ζηλανδία
Φιλιππίνες

Ιταλία (Τορίνο)
Α’ όμιλος

Ελλάδα
Μεξικό
Ιράν

Β’ όμιλος
Τυνησία
Κροατία
Ιταλία

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024