Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο άνθρωπος πίσω από την αρκούδα στην «Επιστροφή»

Ο άνθρωπος πίσω από την αρκούδα στην «Επιστροφή»

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για σκηνή βιασμού. Η φαντασία οργίασε και η φήμη που ήθελε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να κακοποιείται από αρκούδα που του επιτίθεται, «φιλοξενήθηκε» σε δημοσιεύματα ξένων μέσων. Μετά από πολλές εικασίες, η αρκούδα της Επιστροφής του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου αποκαλύπτεται. Ο Γκλεν Ένις είναι ο άνθρωπος που […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για σκηνή βιασμού. Η φαντασία οργίασε και η φήμη που ήθελε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να κακοποιείται από αρκούδα που του επιτίθεται, «φιλοξενήθηκε» σε δημοσιεύματα ξένων μέσων. Μετά από πολλές εικασίες, η αρκούδα της Επιστροφής του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου αποκαλύπτεται.

Ο Γκλεν Ένις είναι ο άνθρωπος που φόρεσε την μπλε στολή και μιμήθηκε τις κινήσεις της αρκούδας για να γυριστεί η διάσημη σκηνή της επίθεσης στην ταινία που απέσπασε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Ο 51χρονος είχε κατά το παρελθόν συμμετάσχει στις ταινίες Φρέντυ εναντίον Τζέισον (2003) και Watchmen (2009).

«Στις πρόβες φορούσα μπλε στολή με κεφάλι αρκούδας», σημείωσε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Global News για να προσθέσει: «Δεν είναι κάτι που θα δείτε στην ταινία, αφού με τη βοήθεια του CGI ενέταξαν την αρκούδα στη σκηνή. Ο σκηνοθέτης Ινιάριτου όμως δεν πίστευε ότι η μπλε αρκούδα θα μπορούσε να κινηθεί όπως μια πραγματική αρκούδα. Ήταν σημαντικό να υιοθετηθούν οι ίδιες συνήθειες με εκείνες της αρκούδας. Ακόμη και εάν επρόκειτο για μια μεγάλη Στρουμφ αρκούδα, θα έπρεπε να είμαι όσο πιο πειστικός γίνεται».

Η μεταμφίεση του Ένις σε αρκούδα δεν ήταν απλή υπόθεση. Παρακολούθησε βίντεο από επιθέσεις αρκούδων ώστε να μελετήσει ενδελεχώς τον τρόπο με τον οποίο κινούνται. Παρομοίασε τη διαδικασία με το παιχνίδι ανάμεσα σε μια γάτα και σε ένα ποντίκι.

Για τις δηλώσεις περί βιασμού στη σκηνή, που εξελίχθηκε στο πιο πολυσυζητημένο κομμάτι της ταινίας, ο Ένις ανέφερε πως όσοι προέβησαν σε αυτές τις διαπιστώσεις «είναι άνθρωποι χωρίς ζωή».

Έναν κυνηγό που παγιδεύεται στην άγρια φύση της Β.Αμερικής υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην Επιστροφή, μια αληθινή ιστορία, που χρονικά τοποθετείται στο 1823 και αφορά την περιπέτεια του 36χρονου Χιου Γκλας, κυνηγού γούνας.

Στην ταινία αφού ο Ντι Κάπριο έχει δεχθεί την πρώτη επίθεση από την αρκούδα παριστάνει τον νεκρό ώστε να αποφύγει περαιτέρω τραυματισμό. Ο ειδικός σε θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς σε περίπτωση επίθεσης από άγριο ζώο, Ρέι Μέιερς, αναφέρει πως η στάση του Ντι Κάπριο είναι σωστή και πρέπει να τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις.

entertainment.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024