Λουκέτο τη Δευτέρα στα οινοποιεία κόντρα στον ειδικό φόρο στο κρασί
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου τα οινοποιεία της χώρας, με τη Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου να ζητά την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Η επιβολή του, υποστηρίζει, μεταβάλλει τα δεδομένα στην αγορά, οδηγώντας σε εσωστρέφεια και απειλώντας την επιβίωση πολλών οινοποιητικών μονάδων και συνακόλουθα της αμπελουργίας.
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου τα οινοποιεία της χώρας, με τη Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου να ζητά την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.
Η επιβολή του, υποστηρίζει, μεταβάλλει τα δεδομένα στην αγορά, οδηγώντας σε εσωστρέφεια και απειλώντας την επιβίωση πολλών οινοποιητικών μονάδων και συνακόλουθα της αμπελουργίας.
Την ίδια ημέρα, αντιπροσωπεία του κλάδου με επικεφαλής τους προέδρους των τριών οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ) πρόκειται να μεταβεί στη Βουλή για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Εκπρόσωποι του κλάδου έχουν επίσης προσφύγει στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, καθώς και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του μέτρου.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).