Κερέ: Η ΕΚΤ αποφασισμένη να ενισχύσει τον πληθωρισμό
Μιλώντας στο Νταβός, ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ δήλωσε ότι η Τράπεζα είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον πληθωρισμό και πάλι προς το στόχο για επίπεδα κοντά στο 2%, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουμε παραιτηθεί».
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποδίδει και έχει συμβάλει στο να επέλθει μια «τεράστια βελτίωση» στις κεφαλαιαγορές της ευρωζώνης, δήλωσε την Παρασκευή ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μιλώντας στο Νταβός, ο Κερέ δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον πληθωρισμό και πάλι προς το στόχο για επίπεδα κοντά στο 2%, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουμε παραιτηθεί».
Απευθυνόμενος στο ίδιο πάνελ, ο πρόεδρος της UBS και πρώην επικεφαλής της Bundesbank Άξελ Βέμπερ δήλωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες προκαλούν την τύχη τους οδηγώντας τα επιτόκια σε βαθιά αρνητικό έδαφος.
Απέδωσε δε την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά στη χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο στρέβλωσε τον υπολογισμό ρίσκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
- ΟΟΣΑ: Στην 4η θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό η Ελλάδα τον Μάιο
- «Ο Κουλιεράκης είναι στο στόχαστρο της Κόβεντρι» (pic)
- Αλέκος Αλεξανδράκης: Πόσο πωλείται η πέτρινη βίλα του ηθοποιού στη Νέα Πέραμο
- Τσίπρας: Σήμερα ξέρω καλά και το τι θέλω να πετύχω και το πώς θα το κάνω
- Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/7): «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442