Εν μέσω κλιμακούμενων κινητοποιήσεων στο εσωτερικό και αιτημάτων για αλλαγές στο ασφαλιστικό από το εξωτερικό, κοινή συνέντευξη Τύπου δίνουν αυτήν την ώρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ.Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να απαντήσουν στα «πυρά» και να ανακοινώσουν κάποιες βελτιώσεις στο σχέδιο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις για τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά και για τις απαιτήσεις των θεσμών.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως οι εκπρόσωποι των θεσμών διαφωνούν με το κυβερνητικό σχέδιο και ζητούν πιο σκληρές παρεμβάσεις.

Ειδικότερα, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ζητήθηκαν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης (του μισθού από τη σύνταξη σε σχέση με εκείνα που προβλέπει η κυβέρνηση) αλλά και εισοδηματικά κριτήρια, με 20 χρόνια ασφάλισης, για την παροχή εθνικής σύνταξης.

Σύγχυση επικράτησε αναφορικά με τις κύριες συντάξεις, καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι ζητήθηκαν δραστικές μειώσεις.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η τηλεδιάσκεψη ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε δραστική περικοπή συντάξεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας